Followers

Återkommer här med en liten uppdatering av dagens eventualiteter – ja nog har det hänt saker i min värld idag.

Jag blänger lite på mitt virk/sticke som ligger så prydligt och väntar på mig och ambitionen är ju att sätta mig och sitta riktigt länge – men snabbt grusas ju de där ambitionerna!!

Bild

Instormande klockan 8 kommer fastighetersskötaren för att mäta temperaturen i mitt sovrum – han lyser lite hastigt på mitt påslakan i min säng -woops så var det klart och inte var det kallt där 1,5 meter in i rummet och när det inte var någon ostlig vind. Detta har varit en följetong i snart 9 år. Ostlig vind har inneburit en balkongdörr som vill blåsa in, oerhört kallt i sovrummet eftersom gardinen står som en strut ut, byta sovplats till vardagsrummet och efter kontakt med värden samma svar varje gång ”Nej det här kan vi inte göra något åt”!

Då tröstar jag mig med att jag får väl köra hårt med mitt sticke så håller jag mig varm och jag har ju något riktigt gosigt som jag har gjort. Denna filten på bilden består av restgarner och det är mormorsrutor 6 varv – 365 stycken om jag inte minns fel.

Bild

 

Men eftersom det är sportlov och solen visar sig bestämmer jag i arla morgonstund en tur ut med bilen och kikaren och kameran i högsta hugg. Vädret var regn och ömsom sol men några riktiga fynd i fotoväg – jag har ju aldrig lyckats fota Hälge och hans vänner i skogen även om jag på mina  svampturer har sprungit på älg hur många gånger som helst. Men idag hände det tvärnit med bilen….där stod hon ko med två kalvar och jag fick världens bild mitt i skogen! Lite längre bort går rådjur och betar även där ett vackert kort i den allt mer grå skymningen.

Bild

När jag kommer hem ser jag min ruta som ska bli ryggstycket i min tröja….planen är helt klar för den och här ser ni den så här långt….grov virknål, och ganska tjockt garn och tanken är variera tjocklek på både garn och virknål/stickor.

Nu längtar jag efter vår och där med skickar jag med en liten vårbild som jag tog förra året strax utanför stan – minns att jag låg platt på mage och blev ganska smutsig men vad gör man inte för konsten.

Bild

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Lotta
    Feb 12, 2014 @ 11:01:57

    Härliga bilder, Filten kommer ju bara att bli sååå underbar!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: