Utflykt och väntan

Jo jag vet det är sportlov denna veckan men inte för mig – jag försöker ha fasta rutiner fast jag är ledig alla dagar på året. Det är viktigt att få fasta rutiner i vardagen för mig annars fungerar jag inte optimalt. 

Sen har jag ju lilla Myran som pockar på sin uppmärksamhet och vill ut ganska tidigt. I dag skulle ju dessutom fastighetsskötaren vara här igen klockan 08:00. Honom väntar jag på – tiden går….hopplöst att veta att någon ska komma men när???

Ringer en massa telefonnummer men ingen svarar – hopplöst fall för kommissarien. Till sist når jag honom och då är klockan 09:00 och jag antar jag stör honom i frukosten. Med irriterad ton säger han att han absolut inte har uppfattat mätningen av temperaturen i mitt sovrum vid samma tid – NEHE men snälla nån det är bara det att jag har papper på det. Dessutom ganska meningslöst jag kan ju ha korsdrag, hänga ut alla sängkläder, stänga av element o s v – men han kommer och säger att han gör bara som han har blivit tillsagd. Besöket går snabbt och det är skönt – dagens temperatur i sängen…..21.9 grader men golvet är som is och det drar in och det är liksom det som är kärnan.

Mitt ombud på Hyresgästföreningen håller nog på att bli knäpp på mig – men jag betalar för det att hon är den förlängda armen mot hyresvärden. Scannar av en kopia av hyreskontraktet och skriver under 3 fullmakter för att skicka iväg till Hyresgästföreningen som jag har blivit tillsagd.Bild

Har sovit dåligt så jag bestämmer tillsammans med dottern – vi sover en stund till, Myran är lika trött och sagt och gjort….sussa en stund. Vaknar utvilade går upp och steker bacon och äggröra. Sen är vi klara för utflykt.

Jag har för vana att alltid stänga av mobilen när jag vilar eftersom jag inte vill bli störd – då mår jag inte bra. Men när jag vaknar efter min vilostund har jag fått ett Mess!! Det är Martin min kusin som har hört av sig….och för några dagar sen frågade jag honom om han kunde ordna biljetter till Jesus Christ Superstar i Scandinavium i Göteborg i början av mars. Martin ska få alla kramar och pussar i världen – han skriver till mig ”blir det bra med parkett rad 10”, det är väl klart det blir. Jippi så roligt det ska bli – nu blir det tåget till Göteborg, hunden till far över natten och jag ska njuta. Dottern får träffa min kusin och se sin stora idol Ola Salo! 

Bild

I dag ska det bära av till Vartofta garn – ett billigt ställe som ligger inom räckhåll 4 mil bort – en rolig utflykt. Värt ett besök för er som inte har varit där eller annars finns deras postorder. Man går och plockar i hyllorna där de säljer postordervarorna ifrån – lite roligt. Dessutom finns ett hörn med demogarner och utgående garner som det är halva priset på….finns alltid fynd. Jag fick med mig en jättepåse för bara 500 kr!

Bild

På vår väg hem kör vi in i snöoväder men innan det får jag faktiskt för första gången i mitt liv syn på två turkduvor (väldigt vackra fåglar) – julesnön faller så det lägger sig på, usch jag vill ha vår. Framme i Falköping så får det faktiskt bli Sibylla….ja jag slarvar idag – nu har jag ju nästan hållit på med min LCHF i ett år  så synda lite får man ibland. Myran var också hungrig – potatismos är supergott enligt henne och lite korv fast inte skinnet då!!

Bild

Väl hemma känner jag lyckan studsa i kroppen och byter om, selar på hunden reflexväst och mig också och vi ger oss ut och springer 6 km. Härligt!! När jag kommer hem blir det 100 squats och sen duschen.

Så plockar jag ordning på mitt garn, nystar upp det som är i härvor och fortsätter på min ruta – fast jag har alla färger i hela färgskalan att välja bland är det lika svårt. Efter överläggning med dotter får det bli rost ett varv och med dubbelstolpar och en grov virknål.

Bild

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: