Lördag = garn/stickor/fotografering

Härliga lördag – det är precis tyst utanför mitt fönster förutom fåglarna som tycker att det är dags att det är vår!

Bild

Myran kommer fram till mig och är kissnödig så att det nästan sprutar ur öronen på henne – jag går upp och tar på mig kläderna och kan se några regndroppar på min ruta men när vi kommer ut är det alldeles vindstilla, det luktar jord och vår, är alldeles tyst – inga bilar, inget folk trots att jag bor i centrala stan – det är härligt.

Bild

En bit på vår promenad ner genom villaområdet blir vi anfallna av en hund – denna hund är en tollare, ganska stor således och mellan oss finns bara en låg häck. Hunden är så upphetsad att den dreglar – jag gör mig faktiskt beredd att lyfta upp min hund men ryter först ”STANNA” två gånger – då får jag se hundens ägare stå och titta på hela skådespelet från sitt inglasade uterum utan att göra något. Jag hytter med näven och pekar både på gubbe och hund men inget händer!!! Det här är inte första gången!!! Piggar därför upp alla oss här med en liten vårbild från vår stad förra våren!

Bild

Väl hemma är det dags för mätning – näe inte av sticke, virkning eller så utan av mig….jag har ätit LCHF i snart ett år och minskat både i kilon och mått. Men just nu står vågen still och kanske har jag kommit dit när vikten inte kommer längre ner. Men jag fortsätter med min kost, om än inte slaviskt.

Bild

 

I går kväll startade jag upp framstycket på min kofta med slarvigt ”uttryck” – så roligt det var men att välja garn är lika svårt igen då. Nu stickar jag räta varv, slätstickning, släppta maskor och byter lite färger hur som helst. Jag använder stickor 7 och dessa stickor har varit min mors – tänk vad en mammas arv kan göra. När jag startar upp och börjar sticka säger dottern ”mamma nu låter det mormor” – mamma använde alltid stålstickor och det har aldrig jag gjort. Mamma har varit avliden i snart 6 år och detta påminde så om henne – hon satt alltid och handarbetade från morron till sen kväll, aldrig overksam – lite som jag är.

Bild

Jag har också hittat en massa garn efter henne och igår skulle jag just använda ett av dessa nystan som hon hade sparat – Nova ett garn som fanns på 80-talet och som jag tror inte finns idag. Får ut en boll med garn från mitten och genast en flashback, det luktar ju ”mamma” utav det garnet som kommer in. Fantastiskt arv – hej mamma du är och hälsar på!

Bild

Dottern läser till florist och hon glädjer sin mor ganska ofta med blommor och blader nu för tiden som hon har gjort själv. Just förra veckan var de på Fonus i Falköping där det finns ett begravningsmuseum. Utbildningen hon går på håller på att göra nya läromedel för kommande elever och med sig hade de en proffsfotograf – så stolt jag känner mig som mor när detta reportage var i tidningen.

Bild

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. marie persson
  Feb 15, 2014 @ 14:12:40

  Det ser så läckert ut vännen o vad fint du skriver!! Kramen

  Svara

 2. sticksann
  Feb 15, 2014 @ 18:05:42

  Tack så jättemycket kära vän! Det bästa jag vet är att sticka och att skriva. Min dröm är att någon gång få skriva ner allt jag har att berätta – detta är ett sätt för mig att börja. Dessutom kan jag få lite positiv respons härifrån!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: