Tuesday on my mind

Vissa dagar är mer brutala än andra – denna dag startades upp med att det knackar på ytterdörren….jo jag var uppe klockan var 8 men jag studsade fortfarande runt i nattakläderna!!! Utanför står vaktis och ska mäta temperaturen här inne och titta sig runt lite.

Bild

Lite renovering light är på G – fast till slut har man konstaterat att balkongdörren går nog inte laga utan det får nog bli en ny – jag har bara sagt det i 9 år…det är rätt gött när man får rätt till slut. Vidare går vi till mitt badrum där ny toastol ska sättas in, nytt badrumsskåp – fast jag vill ha en spegel och ljusramp och så en liten hylla….- godkännes, en ny lampa i taket en plafond av något slag och så en torktumlare på min nya tvättmaskin. Hålen som finns överallt i väggarna lagas och golvet vet jag inte vad det har tänkt att göra med…..lägenheten är ju inte min. Hur som helst så blir det till det bättre!!! En sak i taget.

Bild

Jag har berättat för er tidigare lite grann om mina kroniska sjukdomar. En del dagar gör de sig mer påminda än andra. Jag har min kroniska värk, min epilepsi och psoriasis.

Ofta säger människor till mig att ”fy vad jobbigt hur orkar du” eller ”men vad synd det är om dig”. Det är faktiskt inte alls synd om mig det är ju bara att gilla läget. Visst finns det dagar då jag önskade att allt det där inte fanns och jag skulle kunna göra som många andra – ta bilen och svischa iväg. Men jag har inget körkort pga sjukdom men jag klarar mig ändå faktiskt – det finns andra sätt att ta sig fram.

Att ha haft en kronisk sjukdom sen 13-års ålder gör att man när man nästan är 50 har hittat ett sätt att förhålla sig till det hela. Klart att jag inte mår bra alla dagar men från att ha mått som ett ihoptryckt papper i tonåren så har jag envist men bestämt rest mig hela tiden – sjukdomen får inte besegra mig. I början många medicinbyten sen kom mitt piller….och den medicinen äter jag än idag i kombination med ett annat läkemedel – trilla nu inte av stolen men det är 13 tabletter om dagen för att hålla mig gående och stående och ändå känner jag av små anfall vissa dagar. 

Att sen bli utbränd och få kronisk värk kanske kunde köra vem som helst ner i avgrunden!!!

Bild

Men det finns alltid någon som har det värre, någon som mår sämre. Jag har min dotter, min far, mina FB-vänner som faktiskt betyder enormt mycket, min goaste bästa lilla hund Myran, mina två undulater Sally och Pysen. Sist men inte minst är det som är bästa terapin handarbete – känner jag att jag inte mår riktigt okej sätter jag mig med ett sticke eller virke och då blir hjärnan koncentrerad på annat eller också tar jag kameran och försöker ta mig ut i naturen och då får jag också fokus på annat!!!

Bild

Nu är jag faktiskt färdig med ett framstycke på min tröja…bild kommer senare!

Ha en härlig dag gott folk, jag åker ut till skogen och min far ska leta lite bland gamla foto. Återkommer senare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: