Springtime

Bloggläsare idag kommer jag nog fatta mig kort – eller inte?

Bild

Alltid när jag börjar skriva tänker jag att idag har det väl inte hänt så mycket eller vad för garnhistoria ska jag dra nu o s v, men det finns alltid något som poppar upp.

Mitt stora event idag var besöket på Kirurgmottagningen – dit jag tog bussen. Chauffören upplyser mig när jag går på att biljetten gäller i 90 min och den kostar 25 kronor, smidigt tänker jag….alltså en resa på nästan en mil enkel väg kostar 12.50 kronor – ja jag gnäller inte över det priset.

Bild

Väl framme på sjukhuset går jag förbi centralreceptionen och träffar där min goa vän Agneta som nyss har börjat jobba där – hon är alltid så god och glad och jag får en stor kram. Det stärker mig när jag ska upp en trappa och anmäla mig. Här finns också mina arbetskamrater – det var här jag en gång startade min läkarsekreterarbana.

Men när jag väl är invisad i korridoren slår det mig att det är inte många kvar i personalen och jag blir lite fnissig. Tänk vilken klass det var på oss sekreterare när jag började där någon gång på 80-talet, varje dag kjol och högklackat…..puh hur orkade man??? Men alltid lika noga – och det var de flesta! Idag ser jag jeans, någon sliten tröja och TRÖÖÖTTA sekreterare, jag är faktiskt glad att jag inte är här längre!

Bild Bild

Väl inne på rummet kommer doktorn och jag får berättar och han berättar. Får frågan om jag tänker på cancer??? Då blir jag också lite full i skratt och kommer tänka på Stefan Sauk när han gestaltar cancer i Lorry!! ”Det är jag som är Cancer”!

Nej jag går inte och tänker på cancer man kan väl inte gå och tänka på en åkomma eller att man kanske ska bli sjuk – då blir man ju helt knäpp.

Näväl upp på britsen, undersöks och han säger det ser fint ut och där finns inget farligt bara några stackars hemorrojder – yes där hade vi blodet jag hade sett. Han sätter dit 3 pyttesmå gummiband och jag tänker ”där kan ni dra er sista suck”…..men denna gången gör det rätt ont!

När jag kommer hem hade jag ju tänkt att sätta mig med min tröja – men fick faktiskt ta 2 painkillers och lägga mig. Det pulserade i hela bakdelen.

Bild

Nu är det kväll och snön faller sakta ner utanför fönstret. Nu ska jag sätta mig och handarbeta. Magen har fått sitt i form av kycklinggryta med lök, paprika, broccoli och massor av creme fraiche i…o så kryddor då förstås.

Bild

Har ju hållit på med 100 squats varje dag i snart två månader men idag vågar jag inte göra några nigningar utan kaffe, en bit brie och så garn. Jag vet inte om jag vågar säga det men mer garn hoppas jag kommer på posten imorron. Har också beställt en stickbok och den kommer förhoppningsvis då med.

Bild

Bästa vännen Myran har inte vikit från min sida idag – hon har säkert sett att matte inte har varit som vanligt – lika alert!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: