Is in the air

Inget är som väntans tider men nu har jag väntat färdigt – med tröjan i högsta hugg och våren utanför fönstret så kan det ju inte bli bättre. Idag hade jag 10 varma grader utanför fönstret och min och Myrans promenad blev helt underbar – bara det att jag hade lite för mycket kläder på mig.

Bild

Väntar gör jag också på min stickbok från Adilbris – lägger ut en bild på den när den kommer…skickas visst med B-post så det tar lite tid, kan ju alltid hoppas att brevis har den med sig till dörren, det har han ibland.

Bild

Jag kom att tänka på en liten rolig stickhistoria när jag var ute och gick bland all fågelsång idag.

I början av 1980-talet skaffade jag mig en collie – jag köpte den faktiskt för min första lön.

Det var ju väldigt poppis på den tiden att sticka och så gjorde även jag. Man stickade helt enkelt både plagg till vardag som till fest, ja jag gjorde även på beställning. Men det jag ska berätta om nu är tröja i Angorina Lyx (finns inte längre), hålmönster, rak modell i halsen och med öppningar i 3/4 – ärm, skitsnygg tyckte jag.

Bild

Slet med den här tröjan som en liten stolle – jag skulle på dans på kvällen. Det var mycket poppis att gå på styrdans på den tiden bland ungdomar i min ålder…..Wizex, Sven-Ingvars, Arvingarna, Sten o Stanley o s v…..jo då så var det.

Sommaren hade varit varm, ungefär som den vi har haft….allting var knastrigt ute och där jag satt och stickade var det normalt sett mossa men denna hade förvandlats till något torrt elände. Tillbaks till tröjan som jag slet med i min anletes svett – jag skulle ju vara snygg i den tills kvällen….jodå den skulle bli kvar och mamma hade lovat fräscha upp den. Benvit var den oerhört snygg till min sommarbränna.

Bild

Min hund – Pirro lämnades för ett ögonblick ensam ute och han var valp….allting var roligt att bära, tugga på och leka med. Jag gick in och när jag kommer ut gissa vad som hade hänt??? Pirro hade dragit runt med sticket, tuggat i sig hälften av bambustickorna……och mossat ner hela sticket – gissa om jag blev arg??? Lugn och fin kom min mor ut och undrade vad som stod på……åt mina svordomar sade hon – Susanne du har dig själv att skylla men jag ska hjälpa dig.

Några timmar senare stod jag fixad och klar i min nya tröja – skitsnygg och läcker. Trots denna lilla incident! Aldrig mer har jag lagt en tröja i höjd med en hundvalp – vis av erfarenheten.

Denna dag är de andra lik – ingen vaktmästare, ingen servicegubbe som tittat på min tvättmaskin. Väntan alltså…..Hyresgästföreningen verkar mest störda att jag pushar på och att jag får ha tålamod. Jo jo det går lätt att säga när man inte behöver bo i eländet!!

Bild

Ärligt talat funderar jag på att ta mitt pick och pack och dra till ett helt annat hem….i någon annan stad eventuellt för vad håller mig kvar här. Jag tar mitt garn med mig dit jag går……för garnet är min skatt och min själaro!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: