Knittingtears

Sitter och känner mig jätteduktig över att jag faktiskt har kommit ganska långt på min tröja med slarvigt uttryck….första ärmen är snart klar, bakstycke och båda framstyckena.

Bild

Men så igår på kvällen går jag ner till min granne – jag ska hämta ett mönster som var i förra veckans Allers…tar då med mig det färdigstickade till grannen för att visa – jag tycker verkligen det blir läckert!!! Nej usch säger hon när hon får se den jättelika mormorsrutan till bakstycke och det andra stickade. Det försvann min lust. Hon tyckte det var alldeles för rörigt med alla färger, mormorsrutan, ett stickat och ett virkat framstycke – jaha där försvann min inspiration.

Bild

Jag som hade tänkt att sticka sådana här i lite olika nyanser och sälja eftersom jag tror det finns en potential. Jag har hela tiden frågat dottern om råd vad gäller färger o s v eftersom hon är mycket bra på sånt. Anna har sagt ”det blir snyggt mamma” – nu känner jag neeej jag lägger ner det här och börjar med något annat!!! Ge mig lite hurrarop!!!

Så sitter jag då där och längtar – jag längtar till min stad på jorden……London. Vill bara iväg nu med en gång…för här är det bara rörigt. Vill åka bort och bo på hotell, flanera i London, shoppa och bara vara. Har varit här många gånger men det är alltid lika härligt att komma tillbaka och alltid lika vänliga engelsmän!

Bild

Idag har jag haft hantverkare här som har grejat igen och imorron kommer det fler – då kommer rörmokaren. Men det mest frustrerande är att någon ommålning kommer inte att ske – genomgående kvistar som finns i hela lägenheten ska således vara kvar. Flagande färg o s v – neej det blir inget med det heller. En dag som kanske inte hör till de bästa i mitt liv.

Bild

I mina garderober har jag fått nya skenor så nu ska det gå lätt att dra i backarna…..men aj vad jag bedrog mig. Det går inte och under tiden vaktmästaren håller på att laga inne i garderoberna säger han ”oj det välte visst”. Fint det var precis vad jag behövde – alla handdukar, sjalar och annat småplock faller ut på hallgolvet där det just vid tillfället är lite småskitigt efter allt spring – puh!

Men så har jag ju lilla Myran att gosa med som glädjer mig – Myrans bästa godis är bananchips så det har hon fått några stycken idag, hon är verkligen lilla Myran för jag får bryta chipset i många små bitar och ge henne då går det bra!!

Bild

Dottern är i Göteborg idag – Gothenburg Horse Show….på hennes floristutbildning har hon fått möjligheten att klä in en plasthäst i naturlig storlek i mossa och blommor. Med sadel, krans, vojlock, träns och alltihop gjort av bara växter – jätteläckert. Idag skulle den levereras in på Scandinavium och kommer vara med tills på söndag som en utsmyckning i arenan – häftigt!

Bild

Så till sist har vi fått en ny prinsessa och hennes namn fick vi veta idag – vad tycker ni om Leonora, Lillian, Maria….njae smaken är som baken Leonora låter lite som en man tycker jag – men det är min åsikt och synpunkt.

Nu återvänder jag till min kofta i alla fall och ska försöka färdigställa denna – jag har ju sett den uppstickad kanske inte i mina nyanser men ändå!

BildBild

Igår kom mina böcker det gjorde mig lite glad en stickbok och en skönlitterär….jag har massor av böcker att läsa men att sätta sig ner och bläddra är godis för ögonen!!

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gilla
  Feb 26, 2014 @ 23:21:02

  Det var verkligen inte nån speciellt finkänslig granne du har. Synd att du tvekar om att göra koftorna på det viset du hade tänkt mej. Jag tror på dej. Hurra, hurra, hurra. Räcker det med ett trefaldigt hurra?

  Så synd om dej också att du inte kan få helrenoverat. Vi hade den turen, när vi flyttade in i vår lägenhet. Tack och lov. Vi har en bra hyresvärd i alla fall.

  Kram/Gilla

  Svara

  • sticksann
   Feb 27, 2014 @ 07:35:10

   Tack för tillropen – det värmer. Alla ni fina människor på Facebook och som följer och de som har joinat mig här på WordPress!
   Jag tycker jag har en superidé och tanken var ju att göra en modell som jag har att visa upp och sen kan jag sälja konceptet vidare….fast då kan man välja färg själv! Jag vet ju inte om jag kan säga att hon var elak men hon sa väl vad hon tyckte – jag kan ju säga att jag tycker inte att det passar att klä sig som en tonåring när man är 66 år som hon gör – men det säger inte jag något om!!
   Det där med renoveringen är ett helvete rent ut sagt. Jag har Hyresgästföreningen inkopplad på det men det hjälper inte för det är mycket snack och liten verkstad från deras sida. Ingen deponering av hyra trots att det finns stora brister som t ex balkongdörr som det har blåst kallt in igenom vid ostlig vind i 14 dgr – jag har t o m fått gå och sova i rumssoffan!! Jag har under stora tider haft en 2:a istället för 3:a. Värden är väl rätt arg på mig och gör inte mer än absolut nödvändigt…och skyller på att han inte har några pengar – det är ju inte mina problem eftersom jag faktiskt lägger en bra bit över 60 000 kronor i hyra om året – på 10 år blir det mycket pengar och inget tillbaka!!!
   Kram Suss

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: