End of February 2014

Har ni som jag funderat på vart tiden egentligen tar vägen – bara det här att sätta händerna i ett handarbete gör att tiden försvinner någon helt annanstans och tankarna drar iväg till sällare jaktmarker.

Idag kan jag faktiskt visa er hur min tröja ser ut – om än slarvigt ihopsatt med nålar och med blixt i kvällsljus så den gör sig inte riktigt rättvisa tycker jag. Just nu håller jag på med ena ärmen som snart är klar – det är spännande att se hur arbetet löper på. O så håll till godo med rumpan och nattkläderna och en bit av låren…. titta lite längre upp!

Bild

Jag hade idag planerat in en heldag i Lidköping med omnejd och med kameran i högsta hugg och med en rejäl matsäck med mig. Men aldrig ska man planera något för det blir ju inte som man tänkt sig.

Min far ringde mig och tänkte sig att jag skulle följa med honom runt i stan och handla – skickade dock dottern på den turen med honom då hon var ledig från skolan idag. Under tiden fixade jag mackor, kaffe och lite annat gott…samt några skinkbitar till Myran. Hann också med en snabbdusch och vad hade hänt under tiden tror ni? Dimman som låg tät utanför mitt fönster hade börjat lätta och YES nu gav vi oss av..

Bild

Raka vägen till Lidköping ca 5 mil – och så en tur förbi arenan där 2:dra chansen i Mellon går imorron….ville ju se hur allt ståhej såg ut – vet ärligt talat inte hur många långtradare som var uppradade där bara för lite bild och ljud. Men men ska det se något ut och låta något så fodras det väl rejäla grejor – har själv för några år sedan varit och kollat på en livesändning av just Mellon och det var kul att se allt runtomkring hela tävlingen som aldrig hamnar i bild.

Bild

Efter Lidköping for vi ut på Kållandsö – denna vackra ö som mynnar ut i Vänern och Ekens skärgård. Så mycket vackert på ett enda ställe – även om det inte grönskar än så är alla stora vackra ekar och andra träd vackra i sin nakenhet. Inga turister finns inte här nu heller – det enda man möter är bofasta och vad man kan se är hur man rustar inför säsong 2014!

Bild

Detta gör att man får lite space och tid att se sig lite mer omkring. Så var slutmålet då Läckö slott – detta slott där Magnus Gabriel de la Gardie huserade. Mäktigt är det där det står alldeles kritvitt på udden ut i Vänern. Har varit här precis hur många gånger som helst men aldrig så här i slutet av februari. Magin finns i luften och jag kan faktiskt känna historiens vingslag och se framför mig hur alla vagnar dragna av en massa hästar kommer farande på vägen framför slottet, hur vallgraven med dess bro fälls ner.

Bild

Alldeles intill slottet ligger kronprinsessan Victorias 30-årspresent – ett naturum byggt helt i trä och som man knappast inte ser om sommaren. I somras var jag inte framme här eftersom det var så mycket folk här och ville kika…nu var vi själva och jag fick några härliga bilder och kunde kolla mig omkring utanför naturligtvis….huset och dess 3 trappsteg går som i ett allt ner i vattnet…..tanken är nog att allt ska flyta ihop.

Bild

Vänerns vågskvalp gör mig lugn och här är så vackert så man kan bli religiös för mindre!

Bild

På vägen hem upptäcker vi en räv som har fullt schå med att jaga….jag får en liten bild – jodå en massa foton har det blivit idag…massfotografering är det enda för mig för att få till det.

Bild

Väl hemma så tar dottern disken – det är tacksamt för jag hatar det verkligen. När jag var liten tös hjälpte jag alltid min farmor med disken ståendes på en trappstol – farfar hade eget företag och arbetarnas porslin från frukost, middag skulle diskas och det gjorde jag – farmor lät mig hållas och det är därför jag tror jag har liksom diskat ifrån mig!!

Bild

Tröjan ligger och väntar på mig så till Let´s Dance klämmer jag några varv och nu sitter jag här och lyssnar på Phantom of the opera….och drömmer mig tillbaka till Her Majestys Theather i London och hur allt för ett ögonblick var magiskt, hur tiden stannande upp och denna fantastiska Peter Jöback förvandlade musik till magi – denna rollen var han enorm i och jag är glad än idag att jag fick se honom spela mot Christine som Phantom i denna tragiska musical!

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: