Hurry up!!

Det är svårt att få tiden att räcka till när det både är vår utanför knuten och solen skiner och så man vill sticka!! Men om man har sådan tur att man har en vägg där det är lite lä kan man kanske ta med sig sitt sticke och gå ut och sätta sig vid solväggen – och då slå två flugor på en gång!!

Bild

Jag gnor på och tänkte att jag på fredag skulle ha min nya kofta – den där ihopslarvade eftersom den är lite kul och tillsammans med ett par snygga jeans och ett linne inunder vore det snyggt. Kanske bara att inse att jag inte hinner klart eller så gör jag det om jag gnor på….har ju gjort sådana här maratonlöp förut.

Bild

Vad händer i slutet på veckan då eller på fredag – jo då bär det av med tåg från Skövde till Göteborg för att se på Jesus Christ Superstar. Biljetter på rad 10 – parkett alltså, så nära är häftigt – då kan man uppleva alla dofter och odörer som kommer från scenen, man kan t o m känna av vindpustar från scen!!! Det gillar jag! Att dessutom min kusin är med i uppsättningen gör ingenting. Han ska även vara med i ”Livet är en schlager” till hösten och då får man försöka ta sig till Stockholm.

Bild Bild

Dagens stickhistoria hämtar jag från högstadiet och sjunde klass då vi skulle sticka ett plagg. Jag har ju aldrig kunnat hålla mig till de små plaggen utan ska alltid göra det som är omständigt, stort och omfattande. Det gäller även broderi, virka och allt handarbete även målning.

Nåväl vi fick uppgiften ett plagg en termin. Jag hittade en kofta som jag ville göra……på den tiden var rätt starka färger moderna så jag valde rött och vitt Vingagarn – minns vi fick bekosta en del själv. Jag stickade och stickade men var inte särskilt begeistrad av det hela…och insåg att det här hinner jag inte färdigt.

Bild

Sagt och gjort mamma som var en riktig stickfantom och mycket duktig säger – ”vi repar upp det och jag stickar om det åt dig”. Så fick det bli….och glad i hågen går jag till skolan med min fina långkofta, med mönsterstickning i rött och vitt!!! Sen kommer kallduschen, syfröken säger inte ”att det här har du inte gjort” utan sätter helt sonika betyget 2 på tröjan….va, bara en 2:a! 

Bild

Klart hon såg att jag inte hade gjort detta men hon kunde ju sagt något. Sägas ska att denna slöjdlärare kom jag aldrig överens med efter detta och på hennes lektion hade jag dessutom tuffat till mig med tuggummi…som jag vägrade spotta ut så fröken Karlsson blev faktiskt utslängd. Jo då obstinat och uppkäftig ibland det var man.

Igår hittade jag ett gammalt fotoalbum hemma hos pappa och tog med det hem. De första korten i färgfilm som är sen mitten av 60-talet är jättefina men sen har något hänt kanske är det inte riktigt lika bra fotopapper eller film, för korten har blivit rödgula men man ser fortfarande tydligt vad som är på dom!! Så här ska scannas åt eftervärlden. 

Bild

Jag har idag delgett gamla kamrater och vänner kort som jag har hittat på deras släktingar som jag faktiskt tror det bara finns ett foto av – härligt att få lite flashback.

Resan till Göteborg på fredag blir utan systemkamera – då plockar jag med mig min digitalkamera som jag inte är riktigt lika rädd om. Handarbetet däremot får stanna hemma.

Bild

Vad jag mer gjorde igår var att leta i gömmorna och visst finns det garn men jag hittade även det här som är sen 30-40 talet som jag har fått av en granne till min far som i sin tur har fått det. Det skulle slängas – det ligger så fint här i sina askar med väv, garn och nål i original.

Bild

Nu kallar tröjan måste gno på – solen har gått i moln men det är så skönt ute!!! 

Till sist ett jättetack till alla er som tryckte på gillaknappen i söndags och även skickade goa glada kommentarer ni ger mig inspiration och som jag förstår så ger jag er det också, blir glad av att höra det.  Fortsätt handarbeta och låt er inspireras av varandra och av mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: