Yarn as candy

Våren är äntligen här och större delen av helgen har jag faktiskt tillbringat ute – och något handarbetat har det inte blivit. Istället har jag varit ute i trädgården och röjt lite – bland annat röjt i bambun som växer nästan upp till himlen, ja åtminstone en bra bit över 2 meter på en säsong. Har ni fått för er att sätta bambu – gör inte det för ni får aldrig bort det – det skjuter rötter åt sidorna på flera meter så man får verkligen ansa det. Varför skriver jag då om detta….jo jag fick en stor tagg från bambun i långfingret som blev inflammerat så jag har varit ganska handikappad från att göra något med garn och stickor.

Bild

Istället tog jag kameran igår i högsta hugg och åkte till Hornborgasjön och det är så vackert att se tranpar gå på åkrar och ängar två och två – liksom prata med varandra om att vad bra vi har det nu är vi framme. Helt plötsligt hoppande mot varandra….lite dans skadar inte på söndagen. Vid Hornborgaåns utlopp finns en 3 km lång väg att gå alldeles intill sjön – här håller svanarna på att bygga bo. Tussilagon blommar, lärkorna drillar i skyn – fast det är väldigt väldigt blåsigt!

Bild

Jag har ju inte skrivit om min fredag i Göteborg. Åkte ner vid 16-tiden med tåg, det blev Tågab jag åkte med ner och vad fort det gick….enda stoppet var Lerum och gamla tåg med runda tak i trä….mysigt!

Väl nere i Göteborg var det halv storm…..en liten shoppingrunda fick det bli och ett besök hann vi med i en stickbutik i centrala Göteborg – men tro det eller ej, jag handlade ingenting för det var så oerhört dyrt. Visst var det fina garner i bra kvalité men jag störde mig mest på att det inte fanns någon reakorg!!!

Bild

Sagt och gjort –  Saluhallen är alltid värd ett besök och efter det var vi ganska hungriga och vi gick till en spansk restaurang och satte oss. Jo jo pizzorna kostade 250 kronor – men nu var det ju inte pizza vi skulle ha. Fick bli entrecote med klyftpotatis och ngn god sås! Under tiden vi sitter här tilltar stormen, regnet slår mot rutorna – folk försöker använda sina paraplyn men de vrängs ut och in! Så skönt det kan vara att få sitta inne. 

Bild

Så hade jag ju tänkt ta med blommor till min kusin som är med i föreställningen om Jesus Christ Superstar – hittar en liten butik på Avenyn som får ihop en jättefin avlång bukett med cerise gerbera, några vita blommor, gröna blad och videkvistar – snyggt! Hon slår in allt i cellofan och på vägen till Scandinavium lyfter jag nästan med arrangemanget – är faktiskt rädd att det ska gå av. Väl framme ger jag en vakt blommorna så Martin kan få dem efter föreställningen vid applådtacket. 

Bild

Vilka platser vi hade, vilken föreställning – här sitter man och arenan är fylld med 6500 personer – nästan som ett väckelsemöte! Allting sker nära – hela skådespelet om Jesus sista vecka i livet fast det utspelar sig i modern tid med skinnbyxor, kylskåp m m. Jag kan känna dofter från scen, vinddrag, ser precis allt. Efter det hela är slut har jag bestämt med Martin att vi ses bakom vänster storbildskärm – vi går bakom scenen och jag tänker – aha det är så här det ser ut. Där förstår man att det fodras en eller flera som är ordningssamma och upp till scenen leder en brant trappa. Jag får träffa min kusin om än lika snabbt som vanligt då de ska vidare till hotellet, kläder ska tvättas mm – iaf roligt att ses. Jag känner mig stolt – han är superduktig. Upplysningsvis ska han bli stand in för Peter Jöback i höst i ”Livet är en schlager” – vilket säger vilken kapacitet Martin har!

Bild

Långtur med Myran ikväll – vilken skön luft det blev ute när regnet har fallit och det börjat torka upp. Brodway har sopat utanför….vår alltså! Nu väntar en kväll i ensamhet med stickepinnar och garn i massor av färger, men inget godis. Kanske en mörk chokladbit.

Läs nu här och hoppas ni finner lite inspiration i text och bilder!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: