Knitting in the sun

Sakta men säkert så öppnar jag ögonen – inser att det nog kanske är läge faktiskt att byta till mörkläggningsgardiner eftersom solen nu lyser in på morgonen. Jag har mitt sovrum i österläge så på sommaren får man ha en variant av gardin som är tjockare, mörk på ena sidan och stänger faktiskt ute allt ljus.

vår

Men när jag vaknar av mig själv och fast jag faktiskt tror det är solen som väckt mig blir jag glad – jag är inte trött åtminstone men jag kan känna att jag har lite träningsvärk efter min uppförsklättring när jag var ute och gick igår. Strupen som backen heter upp för vårt berg Billingen är en slingrig stig med en stigning på 132 m och är 1,3 km lång…..här sprang jag uppför i höstas men igår hade jag fullt schå att gå i snabb takt uppför – jag kände att här bränns kalorier men hänger jag ut tungan blir det nog som en slips!

stickestrumpa

Nå väl – that´s life det är det som är meningen med att gå ut på långpromenad – få träning och förbränna!

Idag har jag haft besök av en kille från Härjedalskök – ja jag ska fått nytt kök fast det dröjer 5-6 veckor eftersom köket ska måttbeställas, ska bli himla kul och fint faktiskt för det jag har nu är ganska skabbigt och slitet!!

Vid väggen visar sig temperaturen utanför ganska tidigt på förmiddagen på 25 grader i solen – ja jag bara måste ut! Sagt och gjort. Volvon, kameran, Myran och så min Harrodskasse med min stickestrumpa i får det bli och jag åker ut till far och skogen. Skulle ju på stickcafé idag men känner att jag måste ut i skogen och få lite ro – jag hoppas allihop ni som väntade på mig ursäktar mig, jag kommer gärna nästa gång!

cykelsticka

Sätter mig i solen och stickar – vad händer där tror ni när jag sitter och knåpar som bäst?? Jo vårens för mig första citronfjäril kommer förbi och sen idag har jag hunnit avverka många av den arten….vackert och ett tydligt tecken på vår.

Tar med mig kameran och hundarna och går på långpromenad i den ljumna och tysta skogen. Inga bilar, inga människor faktiskt bara jag, dottern och 3 hundar. Här vandrar vi kring i orörd skog som har varit sig lik i över 40 år – det är så vackert här!!! Jag stannar upp för att lyssna till om jag kan höra några fåglar men de är också tysta – kanske har de inte kommit igång med sin sång än, de kanske är lite försiktiga och väntar med vår!

IMG_3876

Myrorna har i vilket fall bråttom och ger sig ut på långa utflykter från stacken. Gör ett makabert fynd av en rovfågel invid skogsvägen jag går vid…vet inte ritkigt vad det kan vara men stor var den i vilket fall som helst och ganska välbehållen!!!

IMG_3921

På vägen hem tar jag en extrasväng för att åka på span – en massa rådjur, hjortar, älgar och en massa vipor blir dagens sevärdheter på den turen och en väldigt jobbig sol mitt i fejan på vägen hem. Men efter en sån här fantastisk dag kan man ta det. Väl hemma känner jag mig ganska trött – är nog all frisk luft jag har fått idag.

IMG_3934

Dagens stickhistoria hämtar jag från fjärde klass tror jag bestämt det är! Vi fick en ganska hemsk uppgift kan jag tycka idag…..vi skulle göra en kombo av plysh och stickat. Plagget skulle bestå av bakstycke/framstycke och ärmar i plysch, muddar på ärmar, linning nertill och polokrage skulle stickas i akrylgarn i rätstickning. Jodå jag slet med detta och med tanke på att jag bara var 10 år måste jag säga att resultatet blev rätt lyckat. Men om det blev snyggt – nej det vill jag inte säga kanske lite mera unikt.  Ni som har följt mig här har väl förstått att jag har haft en mor som inte har slängt något – så inte heller med denna således unika jumper. Har faktiskt aldrig mer kombinerat plysch och akrylgarn och vill ni där ute ha ett råd – gör inte det för det blir inte någon succé!

Hoppas ni har fått lite inspiration att både sticka, fota och ta vara på sol och natur!!

Själv slåss jag mot mitt spöke och grannen som sade att min tröja var för skrikig har faktiskt tappat farten lite och tycker inte alls jag får ihop ngn bra komposition av den – men jag ska ha den färdig så därför lämnar jag er här.

garngodis

Keep on knitting!

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lotta
  Apr 10, 2014 @ 04:02:48

  Susanne, kul att kolla på din blogg! Men vet du vad….den där tröjan gjorde vi i femman! Jag gjorde också en, och jag började ju i er klass i femman. Vi fick välja om vi ville ha rött tyg eller gult tyg. Och och de stickade muddarna skulle vara randiga i rödvitt eller gulbrunt. Jag tog det röda, och stickade så hårt att jag knappt fick på mej tröjan, när den väl var klar!

  Svara

  • sticksann
   Apr 10, 2014 @ 08:16:41

   Lotta ja vi har diskuterat det Charlotte och jag…och skrattat gott åt det. Jag gjorde den där i rött jag med….vilken tokig idé egentligen. Men du minns inte tröjan jag gjorde i skolan i Töreboda då…den fick ju mamma göra klart….vi repade upp allt och fixade den – hon var ju verkligen en mästerstickare och jag fick bara 2:a i betyg men läraren såg naturligtvis detta!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: