From Friday to Friday

Antagligen har ni det precis likadant som jag – att tiden går så väldigt fort….nyss var det fredag och jag satt just i skrivande stund i Scandinavium och väntade på att föreställningen av JSC skulle börja och nu har det redan gått en vecka!! Det finns en hake till varför jag skulle vilja vara där idag också….Backstreet Boys är just nu på Scandinaviums scen och jag skulle vilja sitta i publiken – men befinner mig i Skövde.

garner i korg

Jag har ju min hund Myran och kan ju inte om barnvakt varje fredag – dessutom är det ett riktigt ruskprickväder ute och jag sitter skönt där jag gör med tända ljus och mys. Faktum är ju att Ola Salo är med hos Babben på TV 1 klockan 20:00 så en liten koppling till Jesus förra fredagen finns där  – jag lovar jag ska titta!

IMG_3713

Nu är jag så sugen på att slänga mitt stickande jag håller på med och börja på något vårlikt….ett linne eller någon sommartröja men jag får försöka att göra färdigt det jag håller på med så det inte blir en massa UFO:n liggande igen!! Garn har jag ju att välja emellan så det är inget problem – fast vem vet jag kanske hittar något nytt härligt garn att sätta tänderna i om jag går till GarnMalin.

garnmalin1

Tydligen går våra lokala garnhandlare på knäna och många får slå igen – men jag försöker stötta den jag har här som jag gillar och försöker låta bli internethandeln även om den kanske blir billigare många gånger! Så min uppmaning idag blir att handla lokalt för tänk så här så mycket tristare det skulle bli om vi inte hade dem – och när man går dit det vänliga och personliga bemötandet….skitsnack en stund, lite skratt, lite tips och det man kanske inte kan och vet kan man få hjälp med!

garnmalin

Både igår och idag har jag varit ute på långpromenad med Myran och jag har faktiskt lite träningsvärk kvar sen i början av veckan men skam den som ger sig – har ju alltid varit envis och det tänker jag fortsätta vara för min egen självbevarelsedrifts skull – med tanke på alla krämpor jag har så är det många dagar envishet som gäller!

IMG_3895

Min ypperligt sura granne eller den häxan surtant som finns här kommenterade idag min dotter då hon kom från Systemet med en kasse med några cider i ……”du ska inte dricka sånt” (dottern är 24 år), och mamma dricker förstås vin. Ja jag blir så arg……jo jag tar ett glas då och då det är gott – men det ska andra skita i på ren svenska! Vad jag vet är att surtant smyger med sin sprit….jo jo!

kärring

Dagens stickhistoria är hämtad från 80-talet då jag jobbade på Intensiven på Kärnsjukhuset här i Skövde. Då som nu var det mycket inne med att sticka och alla skulle verkligen sticka. Så sagt och gjort jag stickade på beställning men mina kollegor hade det på en mer hobbynivå. Men vi umgicks mycket på fritiden på Intensiven….vi jobbade tight intill varandra och umgicks mycket därav det fina jobbet vi lyckades åstadkomma på arbetstid. Nåväl det var inte det jag skulle berätta – vi samlades väl någon gång i månaden för att sticka och framförallt prata och käka lite gott. Jag minns inte att jag stickade fel men däremot mina kollegor – hur svårt kan det vara att sticka och lyssna och få det rätt? Klart det är svårt när man är nybörjare och hålla reda på alla maskor, inte tappa något så det ser ut som ett galler efteråt och prata samtidigt och läsa mönster – hjälp ”Vad står det”! Många av min kära kollegor fick faktiskt repa upp allt de gjort!

portabello

Nu väntar TV:n och min uppmaning är som vanligt läs, le och inspireras och framförallt fortsätt sticka och inspirera varandra!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: