Bad Monday!

Ja jag vet att jag har talat om det förut men vad kan vara bättre att vakna upp till att solen skiner in i sovrummet en måndagsmorgon….då gör det inte mycket att det är måndag, jag är pigg och känner mig på ovanligt gott humör! Än har inte stormen hunnit hit när klockan är tidig morgon – men i skrivande stund så knakar det faktiskt i hela huset – men solen skiner åtminstone!

solskens

Alla som är mina stickvänner och ni andra också som jag uppmanar att sticka eller för den skull virka – handarbete är bra för själen och det ger ett inre ro, lite som meditation……idag smäller det till på Netto. Det är dags för billigt garn hos dem igen och denna gång bomullsgarn – en del är ombréfärgat i olika nyanser men även enfärgat finns. Garnet är lite som Nova i kvalitén med stickor 3.

nova

Sagt och gjort jag tog lite slarvigt med mig ett av mina kort  och stegar mot Netto i blåsten! Efter mycket letande ska jag säga hittar jag garnet och jag riktigt står och myser och plockar åt mig och mixar/matchar färgerna för att sen stega mot kassan. Allt jag har handlat tillsammans med lite mat går på ca 300 kronor! Jag sätter i kortet i kortläsaren, slår koden och så kommer det upp….nehe ”medges ej” – där hade vi tagit fel kort då i ivern att komma iväg. Kassören den stackarn plockar bort mina nystan ett och ett – det är BARA 16 stycken och jag ber snällt att få ställa det bakom kassan för att återkomma med ”RÄTT” kort och betala senare. Det får jag – tack snälla Netto men de vet att jag är en trogen kund!

bauwitch

Gårdagen var jag bilburen mer eller mindre hela dagen – ute på span med kameran i högsta hugg. Det blev 7 kungsörnar, 1 havsörn, 2000 tranor, ägretthäger och en massa andra arter och så naturligtvis en massa foton.

IMG_3959

Stannade till vid en så vacker hage – full av gamla ekar. De står nästan på rad och när någon ek blir för gammal och går sönder planterar man faktiskt nytt. Denna tiden på året är faktiskt den enda tid jag kan gå in i de här hagarna eftersom på sommaren finns här kor – jag ”hatar” kor bokstavligen eftersom jag är rädd för dem!!! Men nu var här kofritt…bara lite blajjor på backen efter dem.

IMG_3978

Dottern släpper av mig hemmavid och far vidare ut i vår vida värld och jag hem och lagar lite käk. Sätter mig sen och ska göra klart den ena ärmen till tröjan som aldrig blir klar – jag har ju så svårt att bestämma mig hur jag ska komponera den. Nåväl ärmen blir klar och hade jag nu varit uppmärksam från början hade ju tröjan varit klar……som ni kanske minns blev ju första ärmen helt åt skogen fel!!! Men vad gör det nu stickar jag på så jag kan börja med något somrigt……vill inte ha några UFO:n liggande.

ärm

Hoppas att ni har fått lite inspiration att både gå ut och fotografera och handarbeta……en liten hemlis – hade jag inte haft mitt garn och mina stickor/virkkrokar hade jag nog varit tokig vid det här laget, så mycket terapi har det gett mig! Keep it up vänner!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: