On tour in the rain

Ibland ska man ha lite tur eller flax kanske en del kallar det – idag när jag skulle ut med Myran så hade det faktiskt inte börjat regna…det kallar jag tur – för känner jag min hund rätt går hon inte ut när det regnar!! Så vi hade lydnadsträng 06:30 i morse med att gå lös och träna inkallning.

gaarn

Någonting har helt klart hänt – jag vaknar 06:30 och är helt klarvaken, det är kanske bra tycker många för då får man ut så mycket av dagen…förvisso men jag har ju alltid gillat och sova och nu får jag ta det när det blir kväll istället….är ju supertrött när klockan är 21:00 – det gillar jag inte.

gustav nyvaken

Nåväl var ute och sprang sent igår då jag fick inspiration efter att ha läst om Martina Haag – så ni får gärna fråga mig om hur det gick och om jag ska fortsätta??? Det var väldigt fuktigt i luften ute igår kväll – mycket syra i luften således så jag flög fram med pumpande musik i öronen. Jag sprang 2,5 km….vill inte gå ut för hårt och har nu beställt nya skor så jag inte får ont. Har ju för en massa år sedan tävlat i terräng och lite längre lopp så det ska nog gå att få igång kroppastollen denna gången med och med ett par nya skor blir det både bättre och roligare.

sacony

Idag har jag hängt upp nya gardiner i vardagsrum och sovrum – jag blev så sur igår när jag tvättade de gamla som satt uppe  – de blev inte rena…..vita gardiner som är randiga i gult och vitt……kan det helt enkelt vara så att solen bleker bomullstrådarna så de inte går att få rena – ja jag vet inte men rena blev de inte!! Sagt och gjort jag investerade i nya och det blev jättefint – den som uppfann klisterupplägging måste tjänat pengar för det är ju suveränt – snabbt och fort går det. Hittade mina nya gardiner på ICA Maxi….2 för 149 kr – det är bra. Finns ju mycket gardiner att välja på som är snygga…..först är det naturligtvis priset som avgör, sen alla dessa panelgardiner som jag tycker är så fult. Den som uppfann detta måste vara smart….man får ju faktiskt dubbel så mycket gardin per längd och till ett högre pris – någon smart igen!!! Men här kommer de inte upp!!

fantasi

Dagens tur styrdes mot Falbydens ost….detta är ett Mecca för ostälskare och kexälskare, även en massa tillbehör som gör ostätandet till en högre smakupplevelse finns här. Nu var det påsktema och mycket härliga ostar att smaka på…..grejor att kolla på! Hade inte tänkt att handla men kom ut med en kasse i alla fall.

falbygden

Ut till bilen och där frågar dottern om vi ska åka till Vartofta garn eftersom det bara ligger en mil bort. Jag är ju frestad som ni förstår. …men avstår – strongt gjort av mig som alltid är garntokig…dottern konstaterar då lugnt att ”mamma vi har ändå ingenstans att lägga garnet”, så väl känner hon sin mor och hon har ju helt rätt.

tulpaner

Så istället för Vartofta går jag in på Netto i Falköping och får tag i ett par nystan av deras kampanjgarn denna vecka!!

Rattar vidare mot Hjo – jisses vilken tråkig väg, inget att se på och regnet öser ner utanför bilfönstret. Hjo är litet och pittoreskt för er som inte har varit här – men idag visade det sig från sin kalla sida då det ligger vid Vättern.

hjo

Mitt mål var Hem och Hobby som har byggt nytt här och säljer det mesta till hemmet …..lite Ullaredsvarning vad gäller inredning och även hygienartiklar, lite mat, hund/kattsaker, kuddar, mattor, garn och en massa annat. Skulle egentligen bara titta här också men kom ut med en kasse och två lampor. Lampan på bilden nedan kostade bara 200 kr och blev så snygg i mitt nya vardagsrum…jo det blev ju som nytt med fräscha gardiner i fönstren! Även en lampa i rotting inhandlades för 60 kr – som hittat! Tro det eller ej – inget garn inhandlades här heller – jag tycker jag är duktig….som kan hålla mig i skinnet!

hästlampa

Dock pensionärsvarning här idag då hela butiken var fylld av den äldre generationen – en hel busslast var här med penningstinna pensionärer som hade fått pension idag eller igår! Ingen av dem tycktes storhandla men några grejor var i sina korgar gjorde att det bildades långa köer – tur idag då jag hann före allihop.

Magen säger hungrig och rakt över gatan ligger ett gatukök dock inte Sibylla….min hund älskar Sibyllas mos och korv. Men korv är korv för mig och mos likaså – köper detta och går ut i bilen och Myran och jag ska starta att äta – döm om min förvåning då hon ratar moset denna gången och jag håller nog med det var lite skumt kryddat!!! Mesta delen av den här ”maten” kastades!

korv

Idag är det vilodag från spring/gång och jag ska sätta mig och göra färdig min tröja. Är så sugen på att göra afrikanska rutor eller blommor – kanske en väska eller en filt vem vet vad som dyker upp i huvudet när man sitter där och knåpar.

africa

Ska sätta mig och titta i min tidning som jag fick i förra veckan ”Allt om trädgård” – mycket inspiration här….vill ha och vill ut och påta i täppan. Härligt då att man visar vackert och varmt väder – det är vårdagjämning imorron och för 3 år sen var det faktiskt +20 grader ute denna dag!!

allt om trädgård

Ni fortsätter väl att sticka/handarbeta och jag hoppas jag kan inspirera en och annan till att göra något alster – även om det bara blir några varv som ni orkar per dag så ger det lugn och ro i själen!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: