Time to say goodbye

Det är verkligen ”time to say goodbye” till vintern – jag upptäckte helt plötsligt att jag inte har bloggat sen i onsdags, vart tar tiden vägen??

garnklocka

Just nu upplever jag en trötthet utan dess like men det kompenseras av solen som fyller hela mitt sinne med en massa positivt! Med time to say goodbye tänker jag på att vintern kan vi vinka mors och hej då till. Jag tittade på kort från förra året tidigare idag och kan då se att jag har fotat och skrivit om blåsippor 27 april 2013 – nu är snart blåsipporna över och vitsipporna på G – här kommer beviset.

IMG_4033

Mina nya skor kom i förra veckan och jag har gjort lite stapplande försiktiga steg men dom ute på våra gångbanor…..jösses vilken studs det var i dem – kanske lite mindre studs i min kroppastölle men jag försöker i alla fall och jag är envis så det blir nog ordning på torpet till slut. Det viktiga är ju att inte få ont utan att komma i form på mitt sätt och i min takt.

träning

Lördagen ägnades åt trädgårdsarbete – så mycket det finns att göra och röja upp. Pinnar att plocka, döda kvistar att klippa – när man har en trädgård att sköta som har varit gammal hästhage så kanske ni förstår ytan som det finns att ta hand om. Vad jag däremot kan konstatera är att vintern har varit ovanligt varsam mot alla mina stora vackra rosor och andra perenner och det är jag tacksam över.

320409_3368210492735_894715706_n

Men när jag står där i trädgården och jobbar får jag se grannens hund komma fara i vår hage på andra sidan vägen och grannen komma efter skrikandes – ett lamm har stuckit så här gäller att göra en insats. Dottern och jag försöker hjälpa till – kändes som vi förvirrade det stackars lammet ännu mer än det var tidigare och skulle det sticka till skogs så hade det varit kört!!! Men när lammet når trädgården sticker hon fram till hundhagen och väl där är ena sidan täckt av nät och andra sidan av en rosenhäck…..alltså bara två sidor som den kan sticka sin väg….tre mot en kan bara sluta i fångst. Så där fick den åka med matte i famnen hem till gården!

lamm

Mina trevande försök att vinna på V75 i lördags gick om intet då det faktiskt inte blev någon utdelning på 7 rätt….men jag fick ju faktiskt 231 kr i onsdags. Brukar aldrig spela då men fick ett infall och lånade ett system som fanns i Expressen och lyckades tjäna åtminstone en hundralapp mer än jag satsade!

En dag med alldeles för mycket frisk lantluft måste det ha varit för när klockan var 21 var jag mogen för sängen – dottern lika trött så där tog den dagen slut.

mormorsrutor i cykel

Vaknar därför tidigt på söndagen och är utvilad, vi beslutar oss för utflykt med bilen bortåt Kinnekulle och Munkängarna som mål. Detta paradis på jorden…här hade ramslöken tittat upp och när man trampade på bladen spreds en väldoft runt oss. På denna saliga plats på jorden kan man gå i evighet, det är tyst, vacker natur, inga människor således en lisa för själen.

Med kameran i högsta hugg hade jag cirka 150 foton att ta hand om när jag kom och det blev 40 kvar som är riktigt bra.

IMG_4078

Eftersom naturen ligger helt orörd här så finns det en massa roliga objekt att fota och träd som man bara kan fantisera om vad de har sett, trädstammar som det ser ut som termiter har varit och käkat på, bergsformationer som har de mest konstiga former, en naturlig källa kommer ur berget och här kan man dricka vattnet.

IMG_4136

Men så blir vi helt plötsligt störda….av ett oljud Kinnekullebanan går här och tåget kommer men alldeles snart är det tyst igen.

Måste säga att jag blir lite småstressad så här på våren det är så mycket som man vill göra – handarbeta, fota, trädgården, resa, läsa, få sol på näsan och så tusen saker till!!!

bauwitch

 

Så det naturliga som kommer upp i min skalle så här års det är min årliga Londonresa – jag längtar så, faktiskt blev det ju inte av någon resa just förra året men det finns det förklaring till. Hoppas dock på en ändring av detta i år. Nästa år fyller dottern 25 och jag 50 alltså 75 år ihop – då har vi bestämt att vi ska till Kap Verde, så nu hoppas jag innerligt att det blir så. Kanske finns billigt bra garn där också??

påsk i london

Tröjan gör sina framsteg – har ingen bild idag på den men det rycker lite i fingrarna att börja sticka på ett linne som jag har tänkt att göra i Vigga! Garnet känns så himla gott när man håller det i sina händer!

Läs nu och inspireras – ja jag vet jag tjatar om det. Men ta till vara den tid som är nu för imorron kan det vara för sent!

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Eva S
  Mar 24, 2014 @ 19:56:54

  Men det är ju så sant. Går man en promenad och tar sig tid att verkligen se det man ser så ser man mycket vackert. Går man en dag eller två senare så har allt ändrats. Eller så är det så illa att man inte kan gå als.

  Svara

  • sticksann
   Mar 25, 2014 @ 08:40:13

   Jag tror att jag har förmågan att se det lilla i vardagen men först efter att jag brände ut mig helt och hållet – innan dess hade jag alldeles för bråttom!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: