Är ni vakna

Meningen med en blogg är just att man ska blogga och finnas här och berätta om sitt liv, vad man gör och lite annat….usch nu skäms jag för där har jag brustit….tiden går så fort och jag har tyvärr varit ifrån här – men nu är jag tillbaka i full kraft och under tiden jag inte har varit inne här har jag tagit till vara på våren!!

våren

Så nog ska jag ha lite att berätta för er eftersom jag både har varit ute på resande fot, stickat, fotat en massa samt varit ovanligt trött och det beror nog på all pollen som far omkring. Våren är en tid då man faktiskt blir trött och jag tror faktiskt att det är kombination av allt ljus som kommer och strålar på oss samt allt skräp som helt plötsligt frigörs i luften och far omkring.

garnhylla

Jag har nu till slut bestämt att lägga ner min kofta jag gör och istället ta fram mitt Viggagarn och göra en sommartopp – det kliar i fingrarna. Visst tänker ni kanske men den där koftan då – joooo det blir ett UFO till men vad gör det om 10 år!!!

vigga

 

Hittade en sida på nätet som heter Ull-Kullan och här följer ett citat från den sidan som jag tycker stämmer så bra:

”Det finns ett uttryck på älvdalska (vårt lokala språk, ursprunglig svenska) – att man kan vara ”gerdlos” dvs vara utan handarbete. Och när man råkar bli utan gerd (handarbete), så har man ändå alltid ett som man kan göra under tiden fram till nästa, det arbetet heter ”gerdlosgerd”.
Fyndigt språk, älvdalska. ”

kusten vid vattnet

I fredags hade jag bestämt med min barndomskamrat att styra kosan ner till henne på Västkusten – hon skulle vara själv hela helgen och vi skulle kunna umgås och ha en riktig tjejhelg. Hon skulle tillsammans med en väninna gå på Weeping Williows i Göteborg och jag skulle antagligen få vänta på henne på Göteborgs C så jag hade haft mina funderingar på att följa med på konserten – fast det var något som sade mig att tänk om tåget blir sent.

lamm

Sagt och gjort köpte ingen biljett utan tänkte jag får väl vänta. Men sent på fredag eftermiddag blir jag uppringd av min far och han säger ”har du hört att tågen är försenade”??? Nej det hade jag inte hört – en nedriven kontaktledning mellan Flen och Katrineholm skulle göra att tågen blev rejält försenade. Nåväl jag åkte iväg till stationen så jag var där i lagom tid…mitt tåg var försenat exakt 29 minuter – och hade det varit 1 minut till hade jag fått ersatt min biljett….kan detta vara uträknat tro!!???

Så min resa blev som så att när väninnans konsert var klar då var jag lagom nere i Göteborg….helt synkade med andra ord.

Den lilla stugan de bor i så här års eller så ofta det går – där tillbringade vi vår helg – en helg då solen var på besök hela tiden. Verkar som jag tar den med mig varje gång jag kommer för det var likadant i somras…eller höstas rättare sagt, sista riktiga helgen med värme den kom jag med! Sista badet i havet – det var när jag var nere!!

kusten titta

Nu hade vi bestämt att åka med färjan till Älgö som ligger lite utanför Marstrand och söder om Stenungsund och så här års finns inte många turer att välja på så vi hade faktiskt klockan på väckning. Tanken var vandring och foto den här dagen….jag tog tre kort!!! Då jag gick i land när vi kom tillbaka men ändå kommer här lite foto från dagen från fotografen jag hade med mig. Denna ö var helt underbart vacker – fåren var utsläppta i sina hagar, kaprifolen hade börjat få blad, ejdrarna låg i viken och hade inte riktigt bestämt sig än om vem de ska välja, första sädessärlan såg vi och så badade väninnan fötterna …jag nöjde mig med att känna på vattnet!! Det var kallt kan jag säga!

garnhög

Att få umgås och prata om allt och inget som man bara kan om man är riktiga vänner och kamrater sen man är små är värdefullt och viktigt – men vi var trötta så vi satt inte vakna hela natten…..vi var i säng redan klockan 23:00.

Då hade vi även tidigare på kvällen släckt allt vi kunde och kl 20 Earth hour som det var…försökt hjälpa jorden med att dra ner på vad vi kunde – och visst blev det mysigt med alla ljus!

IMG_4148

Söndagen vandrade vi en bokskog – ett naturreservat som det helt klart var lätt att gå vilse i. Här hade grodorna tänt till ordentligt på varandra och kväkte överallt….märkliga ljud men ett säkert tecken på att våren är här!

Senare samma eftermiddag blev jag hämtad av min dotter och pappa…han ville ut och åka och följde med. Första grillningen blev gjord för säsongen – mysigt även om jag tyckte det var lite kall. Sen efter intagandet av middag och ännu mer prat bar det hemåt och jag kände mig både trött och nöjd samt tankad med energi.

IMG_4229

När man har hund är det lätt att komma ut och gå – gårdagens milslånga promenad var i strålande sol på vingliga stigar och senare på kvällen en lika lång promenad uppför vårt vackra berg med kameran i högsta hugg….praktiserande det väninnan har lärt mig….mästerfotograf eller inte tja vem vet vad det blir av det i framtiden!!!

IMG_4207

Hoppas ni kan inspireras och komma ut i naturen, fotografera och framförallt handarbeta – glöm inte det som inte blir gjort idag kan vänta tills i morron – ny dag nya möjligheter!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: