Clean it up

Skulle kunna börja min blogg precis hur som helst idag egentligen….men jag säger bara EUFORI!!! Förklaringen kommer som följer – dottern har fått fast jobb och det är värt att glädjas åt på många sätt!

tårta

Om ca 3 veckor fyller hon 24 år och hon kan nog se det som en för tidig present tycker jag – hon har bara sig själv att tacka för sin driftighet och uppfinningsrikedom att söka arbete brett. Trots att hon nu går en utbildning till florist har hon under tiden klämt in en massa besök hos arbetsgivare som både kan vara mer eller mindre tänkbara och nu gav det frukt!!! Kul för henne i en tid då vi lever då arbetslösheten bland ungdomar är mycket hög!

filt

Därför blev just min morgon lite konstig idag då jag tänker på hur fort livet just kan ändra sig – även om jag personligen faktiskt har ganska mycket erfarenhet av det både vad gäller jobb och sjukdom men man glömmer fort!

aktiv höna

Personligen ändrades just min utstakade bana i livet för ganska exakt 35 år sedan då jag blev hastigt sjuk i epilepsi och har sedan fått leva med detta utan att få vara riktigt frisk. Arbetslivet för mig gick in på den banan jag hade tänkt – jag slet på trots många små anfall – en envishet och kanske också att jag ville bevisa att jag trots mitt handikapp inte var sämre än alla andra utan jag orkade minsann.

bäver

Allting har ju sitt pris till sist, då man får ta han med hornen i båten och ro i land och inse att det här går inte längre, helt enkelt hoppa av karusellen med karriär och annat, bädda in sig med lite garn och stickor. Eller med mycket garn och tråd för det är balsam för själen för att senare kunna komma tillbaka i matchen. Vägen tillbaka är lång men inte omöjlig. Därför vill jag i mina bloggar uppmana alla er som läser det jag skriver att inget är omöjligt utan gör det i er egen takt och på ert eget sätt så ordnar det sig även om det är mörkt vid horisonten ibland.

tiveden

Att inte bry sig om vad andra säger kan ibland vara svårt – för alla har en åsikt och alla har inte förmågan att förstå hur man mår när det inte syns på utsidan. Mitt råd är att våga prata – så har jag kunnat komma ut ur min obalanserade värld. Jag har kört slut på absolut all energi som har funnits i min kropp, sovit större delen av dygnet, tröstätit, slutat ätit, varit uppe i högvarv som en Duracellkanin för att så här ca 10 år senare landa och vara så ”normal” det bara går i min värld. Nu har jag verktygen själv som jag vet jag kan använda när stressen smyger sig på och när de andra står och pekar mot mig – då bryr jag mig inte.

IMG_4188 - kopia

Att få gå på Stickcafé och vara efterfrågad är en underbar känsla – man tillhör ett kollektiv och ett självvalt sådant också. Ingen ställer krav utan man uppmuntrar varandra. Inspiration och glädje en stund så länge man orkar och jag tror att alla har någon form av café eller grupp där de kan hitta sitt intresse.

Hela gårdagen röjde jag i skogen….hemma hos min far – granar som var 15 år gamla, taggit var det men oj så vackert det blev, precis i kanten till vår jätteträdgård. Är inte riktigt färdig men fortsätter nästa gång jag åker hem till honom – känner lite att jag gör det till mig själv eftersom jag en dag ska överta hus och trädgård och skog!

bauer

Har ni satt igång med sommarhandarbetet annars är det hög tid. Jag har börjat på min topp med lite släppta maskor i Vigga – första gången jag använder det garnet men så härligt att sticka i. Kommer från Permin och jag som trodde att Permin bara gjorde virk och broderigarn. Där hade jag fel!

IMG_3666

Tycker att jag har stickor till förbannelse men inte denna gång då jag hade tänkt mig bambu 4,5  mm men kan inte hitta några…..fick i alla fram någon variant som har varit mammas stickor en gång för länge sen och det var ju rätt tjocklek.

Vad gör jag nu av euforin??? Jo här ska bli rent hus, sen ska jag ut med min lilla garnboll till hund på långpromenad i det soliga vädret som de har lovat oss och det låter inte helt fel med +10 grader!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: