I början av hänryckningen!

Det är inte ofta jag är så där less på vädret men efter två dagar med ösregn och riktigt kallt utanför fönstren känner jag att nu får det väl vara nog – fram för mer vår. Det som är positivt är att våren stannar upp lite och blommor och annat får vara kvar lite längre.

IMG_4335

Vid söndagens vandring i naturen fotade jag en hel del blåsippor som fortfarande faktiskt hänger kvar och ser pigga ut…men även gulsippa, vitsippa, tibast, violer och ramslök har kommit långt, även träden har börjat grönska och detta kanske en hel månad för tidigt.

IMG_4289

Min pappa sa till mig just för någon dag sedan att sen 1962 då han och mamma köpte huset han bor i har påskliljorna blommat tills mammas födelsedag som är idag den 9:e april bara två gånger – alltså är det supertidigt i år

Just idag skulle mamma fyllt 71 år men tyvärr fick hon inte vandra med oss på vår jord längre än till det året hon hade fyllt 65. Det är en stor saknad men samtidigt har jag så mycket glädje och tokerier ihop med henne som jag minns. Det är tänt ljus i hela lägenheten nu ikväll och det är mysigt och mina tankar går till mamma som säkert sitter där uppe och tittar ner på mig och håller en skyddande hand över mig!!

mormor

Har även varit så redig att jag har skickat iväg min deklaration ikväll – det är ju lika bra för den ska ju ändå iväg! Det är enkelt när man kan SMS:sa, ringa eller göra det med E-leg.

Håller på och stickar på min topp i grå Viggagarn – det är en underbar kvalité och jag ska snart släppa maskor, det blir en snygg effekt. Nu har dottern också hittat en topp som hon vill ha i Vigga fast i ljusblå färg och med lite mönster på….så här gäller att sticka på.

modell     vigga

Har ni några favvosysselsättningar där hemma – det har inte jag direkt. Jag har ju i mitt utbrända, sönderstökade liv fått ändra livsstil och i det ingår att inte ha några måsten!! Sånt som diska, tvätta, stryka, städa och annat här hemma det kan vänta tills en annan dag – på så sätt har jag lärt mig att klara av vardagen och må bra. Ofta tycker jag att man hör att jag ”MÅSTE” göra det från folk i min närhet – men egentligen har vi inga måsten…det är vi själva som skapar dem.

stryka

Att skylla på en massa saker så att man är superupptagen och med alla sina måsten så har man inte tid över för annat än allt det där – man lever helt enkelt i en bubbla – när jag hör sånt då blir jag rädd….jag undrar när den bubblan ska spricka. Mitt motto är känn efter och tänk efter före för det kan bli en väldig lång väg tillbaka.

aktiv höna

Jag är nog född till en positiv skit och försöker se livet från den ljusa sidan. Men när jag går iväg för att shoppa blir jag ledsen att det är bara märken som gäller i min stad nu för tiden. Eller är det så att vi lever i en märkesfixerad värld – varför inte nöja oss med det enkla eller återanvänd om det går!

märken

När jag tittar ner i mina favvobutiker i stan kan jag se att det inte alls har det utbudet som de har haft tidigare….efter att ha haft kläder och väskor i priser som passar var kvinnas plånbok har man helt plötsligt vänt sortimentet till något som är superdyrt…vem har råd med en enkel vit skjorta för 2000 kronor, en topp för närmare 1000-lappen ja ni förstår säkert. Nu skippar jag dessa butiker och får försöka hitta någon annanstans att handla om jag ska ha något.

garnhår

Kom i eftermiddags ihåg att beställa tid för klippning innan påsk – ja jag ser ut som något som katten har lekt runt med…..håret står bokstavligen upp, det är långt och ingen form på det alls. Jag har vanligtvis kort hår och har inte klippt mig sen innan jul men på torsdag nästa vecka så slår jag till på stora trumman och kapar en bit – ska bli så skönt!

påskkrans

Som alltid nu väntar mitt härliga garn och stickor och det är ju som alltid bråttom. Kanske har jag ändå ett litet måste där!!!

Ni får läsa här och inspireras av mina bilder – jag hoppas jag kan hjälpa någon med mina bilder och ord!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: