När det smyger sig på

Vad glad jag blir när jag drar ifrån mina gardiner idag – solen skiner men det ser rätt kallt ut, ut med vovven och ja det är kyligt bara några få grader men ingen frost. Trots detta är fåglarna ute helt tossiga och spelar och slåss för rivaler finns mest överallt.

tjäder

Så var det gjort pyntet till påsk är framme…det är ju trots allt en vecka kvar och vi har påsk. Hur mycket mitt påskpynt består av – hmm det ä minimalt numera. Förr när dottern var liten var det hönor och tuppar överallt, byte av gardiner och dukar, häxor på snören, ris med vippor o s v. Nu är jag lite mer diskret i mitt pyntande det har blivit en krans på utsidan av dörren som är jättefin – målade små ägg, ris och lite små lätta fjädrar. Inne i lägenheten består pyntet av en påskduk på köksbordet och en liten duk på dotterns sängbord. Det får bli allt – nej nu glömde jag min fina kruka som står under diskbänken som måste fram – det är en gåva från en fd arbetskamrat och den plockar jag fram varje påsk och tänker på Birgitta!!

påsk6

I dag kom dottern hem lite tidigare från arbetet och vi beslöt att åka en tur runt i möbelbutikerna i stan, en säng ska inhandlas och det är mycket kring det. Sängen ska provliggas, man ska jämföra priser, vad för modell ska man välja och visst skiljer det mellan affärerna. Det är lite tur att man inte har en massa cash för så mycket fint som man hittar i möbelaffärerna….kan bara lugnt konstatera att grått är modernt vad gäller möbler så helt plötsligt är min relativt nya soffa och fåtölj väldigt inne.

höna

Vi hittade en säng till skapligt pris som faktiskt är komplett med bäddmadrass och allt så nu får det bli den, gott att ha en ny säng att sova i för det gör skillnad. Vi ska tänka på hur vi ligger och sover för en stor del av vårt liv tillbringar vi i just sängen!

säng

På vägen hem tar vi turen över militärens övningsfält för att spana på fågel – det fina i kråksången där är att fåglarna är helt orädda, de är ju vana vid att bli störda hela tiden och stannar man för att spana så sitter de kvar. Men i dag blev jag faktiskt lite grinig på mig själv – tror ni kameran var med, nej då den låg hemma och här kunde jag verkligen fått världens foton!!

hämta (1)

Såg en massa fågel såsom tranor, aftonfalk, vråk, blå kärrhök, svan, dopping, forsärla! Men det blir väl fler tillfällen med kamera!

Sen på tal om något helt annat alla ni kvinnor och män också för den delen för ni slipper inte undan – jag har läst om klimakteriet i dag…en artikel som var mycket bra i lokaltidningen.

kilmakteriet2

 

Eftersom jag har passerat det värsta (tror jag) så kan jag lugnt konstatera att det jag hamnade i när jag var i min utbrändhet var en kombination av klimakterie och utbrändhet. Symptom som är vanliga vet man ju som svettningar, depression, oregelbunden mens o s v – men annat som koncentrationssvårigheter, ångest, minnessvårigheter och en massa annat tänkte jag inte på då. Kan nu så här efteråt summera att en kombo av allt blev till kaos och då är det skönt att komma ut på andra sidan! Inte för att lägga sordin på stämningen men vi kvinnor kan räkna med att leva cirka 30 år efter avslutat klimaterie – det vet man statistiskt….så då borde jag bli minst 80 år.

träd

Med tanke på mitt genetiska arv så borde jag bli ännu äldre – minst 100, men vad som är viktigast är att få vara frisk! Men lev i nuet och skjut inte upp det du tänkt göra för i morgon kan det vara för sent.

Hoppas nu att alla ni som läser bloggen har fått lite att resonera, reflektera, glädjas och inspireras av!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: