Mot rätt håll

Så här på våren kan man bli trött och hängig, jag tror det är ljuset som gör det och allt som far omkring i luften. Helt plötsligt ska vi vakna upp ur vår vintersömn och börja leva igen på något vis – lite grann som björnen vaknar upp ur sitt ide. Vad som är än mer positivt är att tranorna faktiskt flyger åt rätt håll – norrut, det är mycket sorgligare på hösten när man ser alla transträck åt söder då vet man att vintern inte är långt borta.

vårbilder

Jag har ägnat dagen åt trädgårdsarbete. Det är ju bland det bästa jag vet. I vår familj har vi alltid struntat i löven på hösten utan de får ligga kvar där till våren och vips är det inte mycket löv kvar. En tur med uppsamlaren och åkgräsklipparen och så kratta intill växter det löven har samlats. Sen iväg med allt ut i en lövhög där vi lägger pinnar och skräp från trädgården – det blir en fantastisk kompost men man får ha tålamod. Har grävt upp ett jätteland med höstaster som bara blir större och större och istället ska jag plantera lökar som går i härlig kontrast med rosen som växer i en stor båge här! Jag ska visa er när det är dags för blomning och även under arbetets gång.

320409_3368210492735_894715706_n

Att ha en gigantisk trädgård innebär mycket arbete men även lugn och ro för kropp och själ. När jag mådde som sämst i min utbrändhet var det faktiskt trädgården och naturen som fick mig att komma tillbaka på banan. Jag kunde under en dag vara helt själv tillsammans med hundarna i trädgården och bara göra något lite – men för mig var det ren skär terapi.

terapi

Åkte även iväg till den lokale blomsterhandlaren i Moholm och inhandlade penseér för att plantera ut och göra snyggt innan påsk. 16 stycken – två krukor med olikfärgade väldigt söta som planterades i blåa krukor och i en större variant sattes 8 stycken som gick i ljust mörkblå och mörkblå, så härligt. Då är det vår när de första blommorna har planterats i krukorna.

I går byttes däcken på bilen, utemöblerna hämtades från förrådet – de är så läckra efter att vi målade om dem i en härlig blå nyans förra året. Det blir också sommarfeeling att kunna sätta sig ner och spana ut över ägorna, se grannen rida förbi och lyssna på alla fåglar.

utemöbler

Stötte även på en liten kompis i trädgården som blev helt förstelnad när hunden kom. Men när jag lyfte i den ville den hoppa – en groda!! För några år sen när jag rensade vid en växt och skulle ta bort gräs kunde jag helt plötsligt känna något lite kallt och för mig slemmigt och så rörde det på sig – förskräckt rycker jag undan handen och tror det är en orm…..men kan till min glädje se att det är en padda som har grävt ner sig under jordtorvan jag ska ta bort….fick hjälpa stackaren till ett svalt ställe där den grävde ner sig igen. Kom ihåg när ni plockar i paddor och grodor att ha en handske på er – slemmet kan vara giftigt och man kan få utslag.

IMG_4542

Tog en tur in i skogen i går för att se om murklorna hade tittat upp – gissa om jag blev förvånad?? Satt svampar som stora bruna bollar överallt men det fanns även små varianter som vi lämnade för att komma tillbaka och plocka senare. Om ni undrar om vi äter svampen så gör vi det inte – men jag minns som barn att mamma lagade till det och jag minns att det var gott! Det ska ju vara en delikatess så om ni bor i Skövde med omnejd och läser det här så kan ni få av mig!!!

murkla

Vill skicka en eloge till Gunnebo garn som redan hade levererat garnet jag beställde i onsdags till mig igår – sicket garn det där Vigga är – nu får jag gno på med min topp så jag kan starta på dotterns läckra i en härlig blå nyans.

Är ni med i någon bokklubb – det är jag. Bonniers bokklubb och jag missar alltid att avbeställa så igår hämtade jag ut bokpaketet med två böcker som jag absolut inte vill ha – Bridget Jones ” Mad about the boy” och Åsa Hellberg ”En liten värld”. Känner jag mig rätt så hamnar dessa böcker i bokhyllan för det är inte alls min stil.

påsk003

Ut med er nu i naturen, staden och ta vara på våren. Jag ska ut i morron och plocka murklor, ta vara på dagen och njuta. Låt er hänryckas, inspireras, bli kära och se er omkring för det är gôtt och leva!

 

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Åsa Hellberg
  Apr 14, 2014 @ 17:03:44

  Hoppas ändå att du kanske läser liiiite i min bok 🙂
  Tänk om du kanske tycker om den?
  Om inte så önskar jag dig i alla fall en härlig vår, det ser underbart ut med en trädgård!

  Varma hälsningar,
  Åsa Hellberg

  Svara

  • sticksann
   Apr 14, 2014 @ 19:45:27

   Det ska jag göra – jag gillar ju att läsa och vet du…jag har en dröm om att börja skriva. Har alltid tyckt om att skriva, berätta och delge andra minnen tankar, minnen och historier!! Vem vet det kanske blir verklighet!!
   Visst är det underbart att ha en jätteträdgård…har idag satt 250 lökar av olika slag och börjat tukta rosorna men det går sakta när man är själv i trädgården…..
   Ha det gott
   Susanne Karlsson

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: