Mellan tagg och lök

Det är skönt med variation det tycker nog de flesta av oss och vi svenskar speciellt älskar att prata om vädret och kanske är det just för vi har sånt varierande väder – ena dagen snö för att nästa dag ha nästan sommar.

polkagrisrosen

Nyss inkommen med Myran efter en långpromenad kan jag lugnt konstatera att det är väldigt mycket kallare idag än igår, fast när jag går här i lägenheten ser det ut som det är toppenskönt!!! Men så väl ute är det nordanvind och inte alls mysigt!

Hela gårdagen tillbringade jag ute i trädgården i linne och jeans….tyckte att mina bleka ben får vänta några dagar till – kanske till påskhelgen för då ska det bli sommar säger de som vet!

lökar

Tro det eller ej men jag lyckades påta ner 250 blomsterlökar igår – klippa rosor, rensa och fylla på med fräsch jord – kvarstår dock större delen av trädgården att fixa till!  Så nu har jag försökt att få rosornas nyanser i harmoni med lökarnas. Gult, rosa, cerise, vitt och blått samlas under rosorna – jag tillämpar inte riktigt det som står på påsen till lökarna för där står att läsa så här ”avstånd 10 cm minst”. Om man då planterar små pluttiga freesia på det avståndet liknar det inget…jag försöker plantera i mönster så det böljar lite fram och efter höjd…..det blir jättesnyggt. Hur trist ser det inte ut med EN påsklilja….lägg istället 10 st tillsammans i ett hål så blir det en stor gul boll om våren.

ärla

Jag hade fint sällskap under hela dagen igår förutom våra hundar då så kom sädessärlan och spatserande, talgoxarna inspekterade holkarna intill mig och hela skogen utanför trädgården kokar av liv – snart blir det tyst när barnkammaren ska skötas om!

feedbavk

Det är alltid positivt med feedback och att så många läser min blogg här gör mig jätteglad – det är på något sätt ett kvitto för mig att det jag skriver uppskattas. När det sen dyker in kommentarer från kända bloggare/författare som har läst min blogg och skriver några rader och önskar mig trevlig vår då blir man extra glad!!

maskrosor

När jag igår låg där och rensade som bäst – jo det är terapi för mig kom jag att tänka på en sak!! Att för ganska exakt 9 år sedan gick jag på heltidssjukskrivning och det jag gjorde var i stort sett sov, åt och sov och åt…..kroppen var helt slut. Efter något år då jag mådde lite bättre kunde jag få sådan panikångest när jag skulle iväg för att göra något roligt att jag faktiskt fick gå och lägga mig i sängen i ett mörkt rum. Invänta att hjärtat skulle sluta slå som en stångjärnshammare, djupandas och försöka leda bort tankarna på annat – sen efter ofta många timmar kunde jag göra det jag skulle.

cykelsticka

Idag så många år senare händer inte detta längre – tack och lov…jag har kommit ut på andra sidan klokare och helare, förhoppningsvis med en massa råd och erfarenhet som jag kan delge er där ute som vill ta del!!! Glöm inte att det finns alltid en väg ut och ta emot den handen som finns där och är utsträckt – i de ensammaste stunder är du ändå aldrig själv det finns någon som håller dig under armarna.

påsk001

Lite slarvig fröken Karlsson i förra veckan – jo även solen har ju fläckar…jag kommer hem och lägger posten på stolen i hallen – det var ju ändå inget speciellt. Så i söndags tänkte jag att kanske läge att kolla igenom – först tidningen Buffé från ICA, sen Bokspegeln från Bonniers och det tredje som också var inplastad men betydligt tjockare…..kunde inte riktigt förstå vad det var för tidning jag fått – men när jag vänder på det inplastade får jag till min glädje se att det är tidningen Kreativ stickning – lyckan är gjord så mycket härligt att kolla på och inspireras av!!!

kreativ stickning

Gå nu ut och möt solen, försök att hitta en vägg där det är lä, dröm er bort och lapa sol!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: