Tid att stänga ner

Det är svårt att få tiden att räcka till så här års eller om jag säger så när våren och sommaren krockar – det blir drivor med saker som ska göras ute. På något sätt står man med ena foten inomhus och den andra ute i trädgården!!

IMG_4976

Egentligen skulle jag ju behöva stryka, damma och framförallt packa ner vinterkläderna (vinterskorna är undanställda) men vem har lust till det när solen strålar ner från himlen och trädgården säger ”Susanne kom hit, kom hit – och då är jag inte sen att komma kan jag lova er.

IMG_4671

Så hela påskhelgen har tillbringats i min fars jättelika trädgård med att rensa, klippa rosor, fylla på ny jord i landen, sätta potatis och morötter och handgräva hela landet det gjorde jag ju visst först – helt onödigt tyckte min far…men som efter en stund kom ut till mig och tittade till mig och lugnt konstaterade att jösses du har ju hunnit mer än hälften!! Dock kom den där satans jordfräsen fram iaf…den gillar jag inte – de stackars maskarna som är så tjocka och goa i jorden blir väl splittade i hur många delar som helst när han far fram där kan jag misstänka.

IMG_4680

Skiftade faktiskt i bagaget på bilen där spade och borste låg till solstolar, där finns även nu stövlar och joggingskor…..redo för alla äventyr där bilen hamnar med andra ord.

Tog en tur med bilen på påskafton och svängde av till ett ställe där jag inte har varit på säkert 20 år men oj så vackert – det ligger vid sjön Viken och man kan säga i en linje från slussen vid Tåtorp och Göta Kanal lite norr där om. Fägreboda heter det och här finns en liten båthamn men inget som stör för den sakens skull. Nu var här så grönt och massor med vitsippor och om ett tag kommer förgätmigejen att blomma här som en matta….så jag återkommer om denna plats. Att det inte har växt igen här beror på att djuren går här och betar om sommaren kunde jag se – det var åtminstone fårstaket runt hagarna så nu vågar även jag gå ut här om sommaren. Jag tror jag har berättat om min koskräck. Fägreboda var en gång en stor gård alldeles invid vattnet och vid skogens början eller slut beroende på hur man ser det!

IMG_4894

 

 

Gårdagen gick lite i ultrarapid, plockade fram min solstol och lade mig i solen en lång stund – dock inte för länge eftersom jag vet att jag bränner mig lätt! Så skönt det var – ska faktiskt erkänna att jag nickade till för en kort stund där i solen!! Inga flugor, inga myggor eller andra knytt. Fast jag har fått världens hugg på axeln – vet inte riktigt vad det är men det kliar i alla fall.

mygga

Knotten och myggen har kommit ut för när jag handgrävde potatislandet kunde jag se hur det svärmade över landet med de här elaka och otäcka insekterna – men vips är sädesärlan där och hon får sig lite mat, alla fyller någon funktion. Eller gör fästingen det?? Det kan man undra för jag har plockat hur många som helst i helgen på våra hundar…..så ni med djur kolla upp dem!

fästing

Den nya klotgrillen har monterats och premiäranvänts…..lika bra som alltid – det räcker gott med en liten grill för oss och håller ni inte med mig att det är goast att grilla med kol och tändvätska….smakar bäst. Sen om det är så nyttigt det vet jag inte – men det kan jag leva med.

Gjorde även en utflykt till vedskjulet för att leta upp några lämpliga vedklabbar som ska bli humlebon – man borrar helt sonika lagom stora el. små hål i vedbiten och så har humlorna o andra insekter någonstans att bosätta sig. De här ska upp under frukträden och runt trädgården så har de lite nya bostäder även fjärilsbon ska göras – för det är gott om fjärilar!!

humlebo

Såg faktiskt en väldigt enkel lösning på humlebo – ta kartongen från en bag-in-box, ut med påsen och sätt  hylsan från en köksrulle som ingång, gräv ner allt under en grästorva och vips finns där en ny bostad!!

Så hur har det gått med mitt stickande – det har inte gått alls eller lite, jag håller på med mudden nu på bakstycket – jag stickar ju uppifrån och ner, så idag blir det helt säkert klart om jag sätter lite fart. Sen väntar dotterns topp efter  det och sen blir det väl dags att börja sticka på höstens och vinterns plagg igen – nej så får jag inte tänka det är långt dit!!

garnnystan google

Startade dagen tidigt – i morse var jag redan iväg med Myran 06:15 för en långpromenad och så skönt. Alldeles vindstilla och en massa fåglar som höll konsert ute men så efter en stund kom allt folket som var på väg till fots, i bil, på cykel till sina arbeten – då tänkte jag att vad lyckligt lottad jag är som kan ta till vara på allt som är nu.

IMG_3666

Man brukar ju säga i maj att man ska stänga mellan hägg och syren….men egentligen borde vi öppna ögonen, stänga nu och ta till vara den skira grönskan som vår natur sprider. Det ger energi och lycka, titta upp runt dig och se att folk faktiskt är lite gladare också – finns många fördelar med vår/för tidig sommar.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: