Är det dags att stänga nu?

Det fullkomligt öser sol över ett vårgrönt Skövde som flödar av fågelkvitter och annat smått där jag bor.

maskrosor

Just i dag och i natt flödar det av något helt annat – militärhelikoptrar som har sin inflygning till övningsfältet över just mitt hus….både när det är tidig morgon och sen natt och nu snackar vi midnatt….nåväl detta är väl en företeelse som bara  håller på några dagar men ändå jobbigt!!

helikopter

Efter dagar av regn och lite sol är sommaren här. När jag i dag går ut på min förmiddagsrunda med Myran behövs betydligt mindre lager med kläder och solen värmer.

I dag är dagen D för min dotter att avsluta sin floristutbildning efter 3 st provdagar med sorgbinderi, brud och till sist en förutbestämd bukett. Hon har innan provet fått en förutbestämd mall av blommor att hålla sig med och sedan har det bara varit att bestämma sig för hur man ska komponera blommorna så de räcker till samtliga binderier.

IMG_5766   IMG_5758

Kalkyl, beskrivning av art/släkte/svenskt namn på samtliga växter likaså. Nervositeten har varit hög så här innan för hennes del och även arbetet med allt som ska skrivas och skissas innan examen har varit digert. Men även om jag nu är lite partisk i det här fallet så ”jävlars” vad bra det blev….så duktig du är Anna Alärd….sträck på dig!!!

IMG_3341

Att efter kämpande genom hela grundskolan med mobbing, byte av skola, dålig självkänsla, taskigt bemötande hos AF o s v…har du nu faktiskt vunnit en seger stark som någon. Och jag är säker på att hon känner sig extra lång i dag att hon just har vuxit en bit till – hon har bevisat både för sig själv och andra att vill man så kan man även om det har varit svåra stunder!

topp

I dag kan jag också ropa Killevippen för jag är färdig med min sommartop som jag har stickat, den jag stickade och gjorde färdig från förra sommaren är blockad, tvättad och klar – blev så läcker. Nästan så jag fundera på att göra en till i samma mönster.

Var ju förra veckan hos Vartofta garn och handlade för en massa pengar, dock var garnet ändå billigt så det blev en hel del. Kunde inte hålla fingrarna i styr nu när GarnMalin hade rea så jag fick ju ta en tur dit ner – gissa vad??? Jo det blev en påse därifrån också!! Äter ju liksom inget bröd där det ligger!!

IMG_5674 garnigen

Har upptäckt ett nytt ställe i min närhet – Garparörs naturreservat. Det är konstigt att man kan bo så nära och åka förbi så många gånger utan att gå dit. Här var Linné faktiskt på besök när han gjorde sin rundresa i Sverige och det är ju faktiskt ganska enkelt att förstå varför han hamnade här bland alla ädellövträd, orkideér, hamlade träd, små bäckar och kullar!! Betande djur håller landskapet öppet och trots min rädsla för kor går jag in i hagarna….man har ju gjort så det ska vara enkelt och meningen är ju just att man är välkommen utan hund….men jag har min lilla Myra med mig kopplad!

IMG_5729

När jag går här – inte direkt i tystnaden för en större väg går faktiskt inte så långt härifrån slås jag av tanken hur länge dessa stora träd har stått här, vad har de upplevt och sett. Vad är det just med stora träd oavsett sort som är så magiskt – är det deras historia som vi inte har någon aning om – det finns en viss mystik.

IMG_5706

Syren är i knopp utanför mitt fönster och häggen blommar för fullt så nog är det hög tid att stänga och vända skylten där det står ”stängt mellan hägg och syren”….till helgen ska det bli varmt igen och då går allt över så fort.

IMG_5742

Att jag gillar att fotografera om än på ett högst oproffsigt sätt – jag är ju bara nybörjare med min kamera så fick jag en liten puff framåt för en tid sen. I TV-programmet ”Mitt i naturen” var min insända bild med. Det var max 10 bilder från Götaland och de hade fått in över 1000 bilder och min bild var med. Jag känner mig stolt.

IMG_5073

Ta nu vara på solen, doften av nyutslagen syren och hägg – gå ut och låt er bara vara och känna de första försommarvindarna.

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. nathaliesjogren
  Maj 15, 2014 @ 22:28:45

  Oj vad fina saker. Blombuketterna, koftan och skogen. Alla vackra!:-)

  Svara

 2. Eva S
  Maj 27, 2014 @ 19:01:53

  Hon är duktig florist din dotter. Helt underbara binderier. Gamla träd väcker även min beundran. Dom känns så mäktiga på något vis.

  Svara

  • sticksann
   Maj 28, 2014 @ 09:58:13

   Tack Eva – det är roligt att se hur dottern har utvecklats till florist och färg/formtänk har hon verkligen och det är inte helt lätt med alla tekniker. Visst är det ngt speciellt med träd – jag fotograferar mycket och just runt här i Skaraborg har vi mkt gamla stora träd och vacker natur

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: