Alla har en dröm

Så var jag där igen – ber om ursäkt till alla mina läsare jag har varit helt kass på att blogga den sista tiden och det är faktiskt över en månad sen jag var här och skrev…det är ju så kul att skriva och få respons. Ska försöka bättra mig det lovar jag men det är ju så svårt när våren pockar på och allt är så vackert där utanför.

IMG_6117

Jag skulle vilja att dygnet just nu hade några fler timmar, det vore inte alls fel i min värld – jag tror att många med mig tycker det samma. När naturen bara står där och är vacker, fåglarna kvittrar ett litet tag till sen blir det tyst i naturens kammare för då har fåglarna liksom gjort sitt. Sen har allt en baksida så även våren och juni just nu – helt plötsligt har jag blivit lite allergisk och får pilla i mig allergitabletter och ögondroppar för det var hemskt vad det snorar och rinner annars. Man blir lite trött av det här men det fungerar ju iaf.

IMG_6087

 

I söndags kväll var jag just ute och lyssnade på fåglar med en expert – Kent-Owe Hwass. Vi samlades vid Logården Odensåker och gick en vandringsstig längs sjön Östen i ca 2 timmar. Allt detta var anordnat av Länsstyrelsen i Västra Götaland. När vi kom dit fanns inte en bil på parkeringen så vi trodde att här var det fel men så efter  en stund kommer några bilar till.

IMG_6212

Vad fick vi då höra på vår rundvandring i den magiska natten bland kossor, mygg och annat småknytt. För mig som är född på landet och kan en massa fågelsång var det en hel del nya läten. Koltrast, rödhake, gök – de hade jag ju hört förut men sen kom de andra kärrsångare, härmsångare, gräshoppssångare, näktergal och så något guiden inte kunde identifiera. Faktum är att när jag vandrade där bland alla ungdjur så botade jag nog en del av min koskräck….jo då jag har sådan och skäms inte för att säga det.

mygga

Dagen idag har ägnats åt att brottas med sjukvården. Dottern har en mysko sjukdom på sina ben som heter necrobiosis lipoidica – det ska drabba diabetiker och människor över 30 – hon är inget av det men antagligen ett undantag som bekräftar regeln. Det blir stora sår på underbenen och inte alls käckt i dessa sommartider – tack och lov har sjukdomen hållt sig lugn i 10 år nu men i söndags var det dags igen.

leksakssjukvård

Första samtalet gick till Hudmottagning, sjukvårdsupplysning, vårdcentral, sjukvårdsupplysning igen sen till slut hamnade vi igår på jouren. Efter lång tids väntan – vi var inne efter 1,5 timmes utsatt tid så fick vi träffa en helt underbar läkare som säger att det här skriver jag remiss på till Hud med en gång, så kan du åka dit i morron. Sagt och gjort vi fick remissen i handen men blev ombedda att ringa först innan vi åkte dit. Tur var väl det – ingen tid utan de ville ha remissen, som enligt kvinnan i telefonen vi inte alls skulle ha i handen utan den skulle faxats för deras planering. Jag talade då om vad som stod och att det är ett återfall och behöver behandlas omedelbart…..näe det finns inga tider inom överskådlig tid….och förrästen hade jourdoktorn gjort fel. Sen skulle han dessutom skrivit ut cortison/duodermplattor så att hon kan behandla sina sår – men jösses tror ni jag fick spelet då. Hud är ju just hud för de är experter och ska ta hand om sånt här…inte jouren!! Moment 22 – så nu sitter jag här och väntar på att vårdcentralen ska ringa mig och jag ska be dem att faxa över remissen. Är det krångligt eller krångligt!!! Blunda om ni inte tål bilden – men så här ser det ut ungefär om man låter det vara!!

necrobios

Vad som är till större glädje i familjen i dessa arbetslöshetstider är att just den fina dottern är kallad på anställningsintervju idag – kanske blir det ett arbete på Volvo, toppen och heja Anna du är bäst.!

Hade i veckan besök av min f d chef eller vän numera goa Lena – det var så roligt att återses för även om man är i samma stad varje dag och egentligen skulle kunna ses så blir det ju inte av. Mycket prat, skratt och gofika blev det och nu hoppas jag vi ses snart igen.

IMG_6182

Hur går det då med mitt stickande…..jag jobbar på. Kunde inte lösa sista mönstret med Viggagarnet trots efterlysning om hjälp på Online stickcafé utan fick göra ett hittepåmönster….det blir jättesnyggt och bättre än grundidén – bild kommer sedan när det är klart! Annars har garnlagret fyllts på ytterligare och jag har ju bråttom bråttom därav att jag skulle behöva några fler timmar på dygnet.

IMG_6158

Mina fina rosor i trädgården fick sig en släng av frosten men har repat sig – de står nu i full blom. Tyvärr blommar de över allt för fort nu när dagar och nätter är så varma. Men jag älskar att gå där bland rosendoften och pilla bort lite blad som är fula, spruta bort löss med såpvatten – gå och drömma/filosofera och finna ro. Lyssna till trädgårdssångaren och koltrasten som spelar så vackert för mig. Jag har även upptäckt att alldeles i trädgårdskanten finns en råget som smiter in och har kid där förmodligen. På andra sidan trädgården finns en annan liten rackare – en hare som troligtvis också har sina ungar ute i riset där ingen går. Skoj för hare har inte funnits på många många år.

IMG_6141

I växtriket har även herr Kantarell tittat upp och jag blev så glad, yes det är dags och jag slog mitt rekord från tidigare år. 6 juni i år …förra året var de första uppe först 10 juni. Men tyvärr behövs regn svamp är ju just svamp och behöver en slatt regn varje dag.

Myran har även fått sig en premiärtur i sin nya cykelkorg och gissa om det var spännande att komma upp så högt och kunna spana…enkelt och smidigt så slipper jag lämna henne hemma när jag ska ge mig ut!

IMG_6129

Kameran har också fått komma till användning under nästan alla dagar det senaste – det är kul och nästan lite spännande att ge sig ut på jakt med sin kompis och experimentera – så jag tar nog och sväng snart och avslutar därför här!

Ha en härlig dag och låt er hänryckas, fånga drömmen och fånga så många timmar av dygnet ni kan – det är nu ljuset finns och vi kan tanka inför en mörkare höst/vinter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: