Fredag den 13:e med fullmåne #sweden#2014#Friday#13th#

Så var det då dags igen – det är fullmåne i natt och samtidigt fredagen den trettonde. Jag hörde på radion lite hastigt precis hur sällan detta inträffar och det är inte ofta – vi som lever nu kommer inte få uppleva det igen i alla fall så passa på. Jag vet åtminstone en sak att jag kommer ha svårt att sova – det är likadant varje gång. Något händer i min kropp vid fullmåne!!!

fullmåne

I min trädgård har ett under skett – efter 20 år så har magnolian blommat för första gången. Trädgårdsälskaren kanske undrar så här års?? Ja nu och efter så lång tid. År efter år har jag boat in den för skydd mot rådjur…men varje år har rådjuren på något mysko vis ändå kunnat putta loss det jag satt runt. Tro mig jag har provat allt – men i år hade jag nog överlistat dom eller också var det helt enkelt så att jag väntade lite extra länge med att ta bort diverse skydd!! En stackars blomma som blommade över på en dag – säg den lycka som varar, men ändå ett bevis på att den trivs.

005

Vad som värre är nu är att allt blommar 1-2 dagar och så är det över…lite synd att vår lust och fägring stor går över så fort, man hinner knappast njuta.

IMG_3876

Dagen har ägnats åt ringande som även andra dagar denna vecka. Att ha med myndigheter att göra – gör lätt att man handlar i affekt. Men men efter mycket väntade och väntade så kom både dottern och jag fram till Försäkringskassan. Hon får nämligen den enastående ersättningen av 141 kr om dagen i utvecklingsersättning och på det ska hon klara läkemedel som hon behöver, sjukvårdsbesök o s v. Jag vet inte om någon har tänkt egentligen. När jag ringer upp damen på FK tycker hon att dottern kanske inte ska söka jobb om hon är sjuk…..men snälla säger jag då hon är kroniker och mår bra av sina mediciner och fungerar precis som du och jag bara att hennes läkemedel kostar en massa och de här pengarna räcker inte till det. Vem ska betala och hur gör man??

Försäkringskassan

Steg 2 kommer då in i bilden hon får söka handikappersättning MEN då fodras ett läkarintyg och sen KANSKE FK beviljar henne pengar till medicin och läkarvård men det är inte säkert.

doktor

Steg 3 är när dottern ringer upp Hudmottagningen för att höra hur det har gått med remissen som vårdcentralen faxade över i onsdags under förevändning ”brådskande” – stängt öppnar åter måndag. Vad tror ni händer på måndag – det vet jag….då heter det att vi är så lite personal för nu har semesterperioden börjat!!

snurrig

Vad som gör mig lite glad i ögat är att dottern åtminstone ikväll har jobb och trivs där hon är.

Men myndighetssverige är ändå roliga när de skickar ut två beslut – först ett som gäller nu och fram till 23 april 2015. Beslut 2 gäller fr o m 24 april 2015 och är om aktivitetsersättning. På något sätt förutsätter man att den person det gäller fortfarande inte har fått arbete – skrämmande. Kanske kan man bespara sig detta papper och vänta med att skicka ut det pappret om ca 1 år!

träd

Idag har min hjärna gestaltat sig på många sätt hur blir det i framtiden – ska jag sälja min fina kamera, mitt garnlager som är stort, andra saker som är värdefulla – för det är ju just saker. Men så tänker jag att pengar till hyran finns och så lite till då så det löser sig nog – för det brukar det ju alltid göra…och så även denna gång vill jag tro.

garn hämta

Skolavslutning idag i Skövdes skolor och där lade jag märke till en sak…..dagens nior ser lika fina ut som studenterna…riktigt så var det inte på min tid fast det är ju nästan stenålder vid det här laget!!!

klänning

Hur är intresset för fotbolls-VM som har börjat??? Hos mig är det inget alls – bara det att jag blir lite frustrerad om att det håller på en hel månad och dominerar TV:n totalt. Nu är jag ju ute mycket och kan nog finna på annat än TV men i alla fall.

vm

 

Jag kommer också att tänka på sommaren 1994 – ni minns bronslaget. Jo jag fick faktiskt lära känna laget under en hel vecka nere i Mellbystrand. Den sommaren tillbringade jag till stor del där och laget hade förlagt en vecka just där. Mannen vi bodde hos hade kontakter med laget så det blev naturligt att vi umgicks om kvällarna. Vilka killar och det är roligt att se nu på TV när man gör återblickar men också med en liten tår av sorg se Clas Ingesson som var full av liv  först ta VM-brons och sen sakta brytas ner av cancer. Men det är väl det som kallas livet antar jag – olika falla ödets lotter.

tiveden

Ett stilla ösregn faller utanför mitt fönster….friskar upp härligt i sommarkvällen, jag sitter här ensam med ett glas rosé och njuter av tystnaden – eller jag och koltrasten och jag bor mitt i stan – det är gratis faktiskt!

Ta nu vara på sommarnatten och fullmånen för den kommer inte tillbaka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: