Kanske kan man säga det är halvlek nu

Åhå kommer inte igång att skriva förrän klockan är mycket denna dag före midsommarafton och kanske inte många har tid att läsa – vad vet jag, det svaret får jag senare men jag hoppas mina följare kikar in trots att det är dagen före afton.

midsommar1

En dag av väntan har det varit – nej inte på midsommar utan på regn…men inga droppar föll över Skövde utan de behagade falla ner mer söder över så det är lika torrt som tidigare till min stora sorg – ja jag tänker mest på svampen i skogen som vill ha regn och utan regn ingen svamp.

1380183_10200483886368362_1951503439_n

Allt till midsommar var inhandlat igår faktiskt – min käre far var här ganska tidigt det är så när man är pensionär, inte hängde jag på låset men var ute i butiken 09:30. Inhandling av mat och dryck gick helt friktionsfritt för kyldiskarna var fyllda med varor och inte många kunder i affärerna, inte heller mycket trafik på vägen dit. Härligt att kunna handla i lugn och ro utan att trängas. Mötte min goa gamla klasskamrat Lena som arbetar som röntgensköterska, tackar för du stannade upp i tårthandlandet till maken och att du är just den Lena som jag lärde känna. Hon är empatisk, förstående och minns saker jag inte minns och tycker att det är skönt att se mig att jag faktiskt mår bra på utsidan även om jag har min grundsjukdom. Hon mindes hur jag kom till gymnasiet med sönderslaget ansikte och faktiskt kämpade på – hur jag ibland blev dåligt men inte gav upp. Men det är ingen bedrift, det är mitt sätt att vara och samtidigt vill jag ju inte att någon ska tycka synd om mig – men jo då jag har varit en jäkla kämpe hela livet men det är JAG!

jordgubbar

Grillkväll igår – i härligt sommarväder med shorts och linne bara. På vägen hem åkte vi en midsommartur eftersom på midsommar blir det ingen vanlig tur som vi brukar göra eftersom dottern jobbar och traditionerna rubbas, nåväl ingen katastrof. Vad fick vi då se på vår tur??? Nattviol, stora blåklockor, rådjur med ammande kid, vildsvin och en massa annat som hör sommaren till.

lrans

I dag har jag varit och inhandlat ett trädgårdsyatzy – har ni provat det. Verkar vara kul….jag har ju inte spelat kubb men gillar krocket. Jag gillar även badminton men inser att när man har hunnit upp till nästan 50 då kan det hända saker i stridens hetta – förra året när vi spelade badminton en kväll på sommaren vek sig plötsligt mitt ena knä – skam den som ger sig. Jag blev liggande på gräset med en väldig smärta och trodde att nu går inte jag mer och definitivt blir det ingen sömn i natt. Men lite skottskador här och där så var jag snart uppe igen!

blomcykel

Mina barndoms midsomrar var naturligtvis alltid varma, blå himmel och fyllda av lycka. Det är så jag minns  dom. Men det var vi – mamma, pappa och jag. Käkade en massa god mat för att senare på kvällen företa en lång cykeltur upp till festplatsen i Halna där det var tivoli, lotteri och kända artister. Egentligen var det en kohage med en scen som förvandlades en gång om året till festlokal. Vi cyklade hemifrån tidig eftermiddag för att komma fram lagom till kvällen och vi hade säkert 2,5 mil dit…..alla och envar förstår att en tösabit på 8-10 år inte cyklar så fort och det fick gå i min takt.

halna

Artisterna som uppträdde där var Stefan Demert, Ann-Lena Löfgren mfl och jag hade som julafton med alla kompisar jag hittade och framförallt lotter och tivoli. När pengarna tog slut företog jag min uppsökande verksamhet med att gå till pappa för mamma var ingen idé – hon tyckte jag hade fått nog. Pappa däremot sa som så ”ge tösen pengar det är bara midsommar en gång om året” och så fick det bli. Sen när allt var slut framåt 2-tiden på natten började resan hemåt i gryningen och jag kan än idag minnas att himlen var ljus med en blandning av rött – härliga minnen.

garnhärvor google

Fira nu i lugn och ro, ät gott och ta det lugnt. Själv kommer jag fira hos far på förmiddagen – åka plocka lite blommor som jag gjorde i alla år när mamma fanns med oss, sen åker jag hem och är själv resten av dagen och kvällen men det gör inget….lugn och ro gillar jag!!!

Glad midsommar!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: