Är vi på mitten nu

Jo jag vet det är fotbolls-VM på TV men vem bryr sig – jag har faktiskt inte sett en enda match – jag har en liten hemlighet, i hela mitt liv har jag bara sett en fotbollsmatch live….o då satt jag och solade mig – rätt  skönt men hur matchen gick minns jag ärligt talat inte.

vm

Kanske skulle vi haft Sverige och Zlatan i VM för att fått lite spänning, vem vet men jag vet att jag umgicks med VM-laget 1994 i en hel vecka i Mellbystrand, de hade sin uppladdning just där jag var…och jag fick lära känna hela laget – fantastiskt så här efteråt när man har facit….vilket lag och vilka killar, kan väl säga att de charmade alla oss tjejer som var i deras ålder!

1994

Midsommar och tradition – dagens tradition har varit att plocka blommor, åka en tur med dotter och far….äta sill och egna odlade potatis men till ovanligheten hör att dotterns arbetskväll – härliga pengar för henne.

001

Gick en sväng på kyrkogården idag – ja ibland vänder livet åt ett annat håll än det man tänkt sig och det man minst tänkt sig ….en granne hos far tog sitt liv och begravningen var i onsdags och vi tog en tur på kyrkogården och blommorna idag, uppslutningen var stor och jag kan tycka att det kanske hade varit bättre att skänka alla pengar för blommor till något bra än just blommor.

IMG_6331

Vad är då midsommar – en fallossymbol vi firar och dansar omkring. Eller som jag tycker något oerhört fånigt att dansa kring och ”sjunga små grodorna”. Det är något jag nog aldrig har gjort för jag tycker det är så fånigt…men den som gillar traditioner ska naturligtvis hålla vid det.

IMG_6360

Jag sitter här i min enfald och väntar på att dottern ska komma hem från jobbet på Sommarland och får en utskällning utan dess like….jag vet inte vad jag har gjort, vad som har gått snett, eller vad som är fel…..men antar att det är något på jobbet som är helt tokigt och som går ut över mig – inget att hänga upp sig på – det är ju värst för henne.

lrans

Våran lilla hund Myran blir helt konfys eftersom hon inte är van vid att uppträndandet från henne är sådant utan mer på ett behärskat sätt….hon håller sig i bakgrunden – eller som min mamma sa…..det sjunker till rumpan när tiden har gått!

IMG_6337 - kopia

Av livet att döma utanför mitt fönster är det inte läge att gå ut just nu – det är ett herrans liv och lugnet och fågelsången från skogen har försvunnit…..nu är jag i stan. För att vara i stan är det ovanligt livat för här brukar det vara tyst när det är midsommar.

IMG_6345

Dottern är tyst, hunden är tyst och jag är tyst just nu och TV, radio är tyst – jag har dessutom fått mig en rejäl utskällning av dottern som jag inte riktigt tolererar men vem mår sämst tror ni…….guess who?

Vaka in midsommarnattens nästa dag så hörs vi!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: