På besök bland sten och tång

Nu har det gått ännu en tid sen jag skrev här – sommaren är här nu och om en liten stund ska jag faktiskt ut bland buskar och snår och leta kantareller…..jag har några bra ställen som jag tror har klarat torkan rätt bra – fast nu kan vi inte skylla på torkan längre. Bara sen i fredags har det regnat 70 mm.

åska

Har hunnit med en reasväng på Hemtex som alltid verkar ha just rea…..men denna gång föll ögonen på garnet i butiken, bomullsgarn för 10 kr/nystanet och jag var där och rev som en hök, även trästickor för 10 kr paret. Lite annat smått och gott kom med ut från butiken men till starkt reducerade priser! Att jag sen har fått mail från Garnlagret och Kaki webshop att det är 35 % på en massa garner måste jag blunda för – nu får det nog räcka med garnköp för ett tag.

rea

Men min vecka har varit lite annorlunda än vanligt – i torsdags styrde jag kosan mot Göteborg och senare Vedhall för att få några dagars ledighet i det Bohuslänska landskapet. Har min allra bästa barndomsvän här och hennes särbo/sambo eller vad man kallar det. Ett eget litet hus att sova i på tomten finns också när man kommer och vad som är bäst av allt är det goa umgänget, skratten och omtanken. Tack för du finns där Charlotte!

IMG_6507 IMG_6575

Charlotte är inte bara en barndomsvän – hon har även blivit min egen lärare vad gäller kameran. Så är det när man skaffar sig avancerad utrustning och sen inte orkar läsa allt som finns i manualen. Charlotte är bra på att förklara och ge lite tips och trix, samt kritik vad som är bra och dåligt. Jag har t ex inte alls tänkt på att jag behöver ett motljusskydd på kameran – en liten plastring längst ut på kameralinsen. Nu är en sådan inköpt så slipper strålar in i kameran. Även tips om att ta 3 bilder varje gång istället för inställning på en bild – större chans att få någon som blir bra om objektet rör sig. Det är mycket med det jordiska och tekniska.

IMG_6577  IMG_6578

Fredagen tillbringades på Marstrand och vi hade ett underbart väder i strålande sol – natten innan och in över fastlandet gick åskan och regnet öste ner hela dagen. Men vad gör det när man är på rätt plats. För mig var detta första besöket på Marstrand men inte sista denna helgen – för på fredag kväll kom min dotter ner så vi åkte över även på lördag, dottern hade inte varit där heller!! Fint väder då med och regn in över land!!! Naturligtvis var Myran med och hon trivdes – gott om hundar fanns det att titta på.

IMG_6574  IMG_6508

Ett besök på Marstrand med kameran i högsta hugg är att rekommendera eller varför inte bara vandra runt och sen ta en tur runt ön och njuta av utsikten, salta vindar, sol och båtar.

IMG_6665

Söndagen tog vi en promenad hemmavid och faktiskt en promenad bland ungdjur och hästar – lite till min förskräckelse men vad gör det…när omgivningen är så vacker. Myrmark, klippor, kaprifol, vildrosor, kantareller….och så då törnskatan som dök upp från ingenstans och visade på sin lunchtallrik för oss!

IMG_6678

Weekenden har varit full av intryck och skratt, så jag har fått tanka mitt skafferi med en massa positiv energi. Kanske i all enkelhet men för mig så viktigt och betydelsefullt. Nu stundar en sommar där vi kanske snart åker ner igen…men även en massa arbete för dottern.

IMG_6686

Hon har den senaste månade varit inskriven på något som heter Arcus – jag kallar det vuxenförvaring. Arbetslösa unga/ gamla som mest får sitta av sin tid hela dagarna. Dottern har berättat att hon inte har lärt sig något – för söka jobb har hon fått gjort när hon har kommit hem så kvällarna har blivit sena. De senaste två veckorna har resulterat i två intervjuer och det ser positivt ut – känns skönt att hon lyckas och även en kick för självförtroendet.

IMG_6670

Just Arcus påminner om något jag själv råkade ut för när jag var arbetslös i början av 90-talet. Då hette det provapåföretag. Vi skulle leka företag via AMS…alltså skulle det finnas en säljavdelning, marknadsavdelning, ekonomiavdelning o s v – varje månad skulle även löner betalas ut då fast på låtsas. Reception fanns, telefonen ringde…ni förstår det här kändes ju som det kvittade – en form av vuxendagis där jag inte var många dagar innan jag hittade jobb istället. Vad hände då de andra människorna här – ja det vet faktiskt inte jag.

IMG_6568

Solen skiner utanför mitt fönster så nu tänker jag styra kosan mot Sherwoodskogen och min trädgård. Å så var det där med en tur ut till kantarellerna – vem vet det kanske blir lite grann med hem från skogen också. Så bye bye #Skövde

Ta nu vara på dagen – det är nu vi har sommar även om det kommer en regnskvätt ibland, läs här och hoppas ni inspireras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: