Det är nu det finns tid

Det känns som en dag då naturen har lagt ett ludd över allt – både över naturen, människor och djuren. Regnet vräker ner utanför fönstret, Myran ligger och sover i soffan i vardagsrummet och vill absolut inte gå ut – hon älskar att gå på långpromenader annars men inte idag och inte i regnet, när det kniper blir det en snabb kiss!

IMG_8358

 

Jag har haft en lång frånvaro från min blogg och jag beklagar detta för mina följare. Det är inte så att jag har haft en massa att göra utan snarare att det har  varit sommar med värme, bad, vistelse ute, trädgårdsarbete mm så datorn har helt enkelt fått ta lite paus. Men nu är jag tillbaka med ordet i mina fingrar och ska efter min förmåga försöka delge er mina tankar och funderingar samt reflektioner över livet!

IMG_8840

Det har väl varit en lång och het sommar för de flesta av oss – själv så föredrar jag nog inte den hetta men jag vet att många andra bara njuter. Ärligt talat är jag nog en sån där ”lagom” människa som njuter när det regnar på nätterna och är lite sol emellanåt. Men hur som helst inget vi kan göra något åt.

Mina blommor jag satte i början av sommaren har fått vatten av mig och växt och växt, nu hade mina rosenskäror börjat blomma – har aldrig haft make till blommor de var över 2 m höga….jag skriver var för

IMG_9938

Svampen torkade bort för mig två gånger i sommar men till dotterns stora glädje blev det istället ett fantastiskt Karl Johanår och jag har på fiskelina hängt Karl Johan på tork för vem vet när det blir ett sånt fantastiskt år nästa gång. Dessa ska sen ner i snygga burkar och förvaras mörkt.

karljohan

Sommaren f ö har snurrat på i hiskelig fart – med dottern som har jobbat på Sommarlands camping och har åkt hemifrån klockan 05:15 på morgonen – men är det sommar så är det och kanske är det som så att det är gott att komma upp riktigt tidigt och ta tillvara på dagen.

IMG_8074

Semester har jag fått i tre omgångar – alla gångerna på Bohuskusten, först några dagar i juni söderut. Senare i augusti fick vi låna stuga av bekanta ute på Rossö söder om Strömstad – vilket paradis på jorden och vilket väder, det huset saknade absolut inte något. Sen i september en tripp återigen söderöver denna gång med surströmming/kräftskiva inplanerad. Inser nu så här efteråt vilken tur vi har haft alla tre gångerna då vi faktiskt slapp regn…kanske just för  vi var i kustbandet. Platser har besökts som jag aldrig har varit på förut och endast Sverige dessa fantastiska naturreservat har…..att bara få ta del av dem och gå och ströva utan en massa turister runt sig är så rogivande och känna att man nästan blir ett med havet och skogen.

IMG_8387

Minns vid ett tillfälle då jag gick nerför klipporna för att fotografera när havet var i uppror – helt fängslande och mitt där på klipporna höll jag faktiskt på att ramla baklänges – vågornas rytande är så fascinerande. Långt där ovanför mig stod dottern med hunden innanför jackan och kikade och såg alltihop – som tur var fick jag upp balansen så inget dramatiskt hände.

dans

Kameran har använts flitigt i sommar men på denna semester på Rossö tog jag mellan 300-400 bilder per dag så det var ett arbete efter varje dag att radera det som var dåligt, det har sedan slått mig att jag kanske raderade bilder som var bra men inget att göra åt detta – min fantastiska Canon Eos700D  är fantastisk och efter mycket bildtagande denna sommar har jag lärt mig den lite till. Fast det finns mycket kvar än. Det svåraste är nog redigeringen som ska göras efteråt så det blir riktigt bra.

våg

Ni som följer mig hur har det varit med mitt handarbete då i sommar….har gnott på men inte blivit färdig med så mkt. Jo en topp till mig själv i Vigga grått garn som jag inte sytt ihop, en Viggatopp till som dottern ska ha – det är ca 1 dm kvar så är den klar – men nu är det ju höst så då känns inte det så angeläget. Istället har jag stickat ett par strumpor till Hjälpstickan som ska levereras.

Just nu håller jag på med kvastskaftsvirkning i melerat garn från Netto – det ska bi en tubhalsduk till dottern och vem vet det är så roligt så jag fortsätter nog med några till. Det är bara det att den ska vara 160 lång innan den kan sys ihop!!

skaftvirkning

Har också hunnit göra 2 fuskollar med två olika garner och de var också fantastiskt roliga att göra så det blir nog några till.

Härnäst så händer ”rivning av badrum”och det redan imorron – allt ska väck och jag blir utan toalettstol tills någon gång i nästa vecka, hur gör man då…..? Nå väl jag får väl se framåt och tänka att jag får ett helt nytt badrum och det ska bli skönt samtidigt kanske lite manlig fägring då hantverkarna kommer!!!

garnhög

Vet att ni är många där ute som sitter och känner höstdepressionen lägga sig över er, det blir mörkare, det ligger många våta och mörka månader framför oss. Men tänd lite ljus, laga lite god mat, spela lite god musik och om ni kan –  sätt händerna i lite garn det är helande för själen. Göm er inte inne för trots om träden tappar alla sina löv och blir nakna så finns kraften där ute i lugnet i skogen eller parken mitt i stan. Varför inte gå ut och sparka loss i löven lite och få ut lite energi – för faktiskt här hos mig är det massor med sidensvansar just nu som är här och kalasar på rönnbär och äpplen. Dessa sidensvansar kommer från Sibiren för att äta upp sig här, det är likadant med våra gräsänder på vintern de är sibiriska.

påfågel

Försök att hitta kraften för snart om ca 2 månader då vänder vi åt andra hållet och vi kan se den där lilla som händer varje dag – ljuset kommer tillbaka.

Nu finns det någon som väntar på mig och VILL gå ut, det vill inte jag men vad gör man….klär sig i varma regntåliga kläder och går ut!! Sen återvänder jag till kvastskaftsvirkningen!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: