Nu är det rörigt överallt

Vilken vecka kan man säga – började med att starta upp veckan med en hund som hade diarré och då är det svårt att bortse från att man inte har någon dusch eftersom den renoveras. Vad gör man då när hela rumpan och pälsen är full av bajs på hunden….jo vasken i köken går faktiskt bra – tur man har en liten hund och tur att det gick över på ett dygn!

myrs

Renoveringen fortsätter och nu är åtminstone golvläggaren klar – det blev verkligen WoW därinne och när resten av inventarierna kommer på plats känns det som jag vill flytta in i badrummet för det här var inte en dag för tidigt!! Men när resten är klart är en helt annan fråga för toalettstolen är lös, duschvägg är beställd, inga rör är dragna, tvätt/tumlare står utanför min dörr – som ni förstår så fattas det mesta men jag har ett gott tålamod!

filt

Vid min långpromenad igår noterade jag en sak när det nästan var mörkt och då hade jag naturligtvis inte med mig min fina Canonkamera….att marken är alldeles täckt av gula och röda löv som liksom reflekterar upp i det svaga dagsljuset som fortfarande finns kvar. Jag går där bland löven och drömmer om den tid som komma ska – faktiskt är det inte så långt innan det spirar här på träden igen. Backarna blir fulla av diverse sippor, vårlök, bäckarna fylls av vinterns kalla vatten och livet tar en ny sväng och börjar leva fullt ut. Det är nu jag kapslar in mig snart inför vintern för även om det kan bli lite ljusare med snö så är inte vintern min grej riktigt.

brinnande buske

Då finns det en annan sak som är bra med vintern om jag nu ska vända på det – det är tur att det finns garn. Jag fortsätter med tubhalsduk nummer 2 i kvastskaftsvirkning #broomstick_chrochet # ett ord som är jättesvårt att säga om man ska säga det fort….men att virka kvastskaftsmetoden är väldigt skoj och ett gammalt hantverk från början av 1800-talet.

lila kvastskaft

Mina nästa funderingar är att prova på näverstickning #entrelac #för det ser så skoj ut, jag får se! För egentligen är hela huvudet fullt av en massa projekt som jag vill göra och vän av ordning kan tycka att jag har all tid i världen som går hemma hela dagarna. Jo kanske men ett par långpromenader med hunden, vila lite, laga mat, städa och allt som alla andra gör blir att det inte blir så mycket tid över de flesta dagar. Jag har ingen speed i mig som jag hade förr eller rättare sagt jag får ta det lugnt så jag inte mår dåligt.

pipa

Om jag stressar hamnar jag så lätt där i fällan igen och känner mig helt ur fas – sen är det några dagar efter det som jag måste vila mycket, hela kroppen blir ur balans. Försöker därför köra efter mat och sovklocka alltså strikta rutiner på min vardag, då känner jag att allt fungerar ala Karlsson! Har denna veckan även börjat köra enligt 16:8 när jag äter vilket innebär 16 timmars fasta (man får dricka kaffe, vatten, te) och äta i 8 timmar. Det är inte alls svårt jag är ju trots allt på dag 4 för jag började i söndags – inga hungerskänslor emellan tiderna. Fortsätter då att äta LCHF när jag får äta och minska lite på portionerna så ska jag se vad som händer med min förbränning – ett litet experiment. Dessutom ökat på min träning lite!

avocado

Varje stad med lite självaktning verkar ha skaffat sig en kulturnatt eller ljusfest. Nästa månad kommer Skövde att ha sånt, Lidköping står väl på tur och Skara började sin i helgen. Jag var där då och vandrade kring i denna lilla stad med gamla anor och blev faktiskt lite besviken på att inte fler människor hade letat sig ut när Skara hade ansträngt sig så. Mysigt att vandra runt bland byggnader och museum, utställningar i den ljumma oktobernatten. Originalet till Skaramissalet fanns att beskåda – intressant att se Sveriges äldsta bok och en fantastisk sådan också med vackra färger i blått och rött, handskriven, otroligt tjock bok.

skaramiss

Så nu sitter jag här och längtar till min kvastskaftsvirkning, väntar på hantverkare, väntar på att börja laga mat, väntar på att dottern kommer hem från jobbet för att strax åka igen och väntar på ”Bonde söker fru” i 4:an ikväll så jag får ta fram skämskudden – tur att andra gillar att framträda i TV för det är inte min grej.

skämskudde

Min filosofi är ju att kärleken finns överallt där ute och att snickra ihop den i ett TV-program verkar lite uppstylat men vi är alla olika.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Eva S
  Okt 21, 2014 @ 19:14:04

  Älskar alla höstlöven som finns nu lika mycket som jag älskar dom späda ljusgröna på våren. Och visst är det tur att det finns skämskuddar!

  Svara

 2. Eva S
  Dec 29, 2014 @ 13:36:56

  Gott Nytt år!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: