Avstämning

Det är helt klart ett nytt år och nya möjligheter. Jo då jag har varit lite dålig med det här med bloggen IGEN får jag säga men å andra sidan så har det hunnit hända en hel del sen sist jag var här och bloggade av mig.

fall4

Hela hösten har gått med en svischande fart och faktiskt i mitt tycke en ganska härlig höst som varade länge med värme och skön luft vilket resulterade i många vackra bilder från naturen. Vilket också medförde tämligen höga bensinkostnader – men vad gör det så här efteråt – pengar är till för att konsumeras.

eldträd

Började med en ny aktivitet i höst också att varje torsdag åka upp till Billingens friluftsområde och ta med mig hundarna och gå med i WalkingWithDogs. Nu vet vän av ordning som läser detta att Susanne hon har en hund och det är lilla Myran – men här skriver hon i flertal?? Jo då familjen har fått ett litet nytillskott – lilla Fanny som också är en sheltie. I skrivande stund är hon 3,5 månad och ett riktigt yrväder. Till alla som har sett på filmen ”HItta Nemo” och karaktären Doris i filmen så är min Fanny precis som Doris…..så kärt barn har många namn. Alltså har jag på gamla dagar gått och blivit småbarnsmor på nytt – kärt besvär men också lite bökigt när det är vinter. Rumsrenhet vad är det?? Existerar inte utan det är mer tur än skicklighet när man prickar in kissdax – annars går det bra att gå utifrån och in och göra sina behov.

fannypåslakan

Fanny är också det mjukaste och sötaste som finns naturligtvis, duktig som få i andra hänseenden. Lyder efter en tillsägelse, sover hela nätterna och skulle det vara så att man vill ta sig en powernap ja då är hon inte sen med att följa med att lägga sig bredvid och slumra till en stund.

myrsfanny

Vad är då WalkingWithDogs – jo det är en promenad med en massa hundar. Alla raser och storlekar, tillsammans går vi en runda på några kilometer och vi människor umgås, hundarna får socialisera sig med varandra en del lyckas bättre än andra kan man säga. I vilket fall en kul aktivitet.

jakten2

Anmälde mig i höst också på en sida på FB där man ville ha personer som stickade, broderade upp olika ting för demo inför försäljning både här och utomlands. Ska ju säga att när första projektet kom ”en kudde att sticka med en massa vintermotiv på” blev jag skeptisk, knasigt garn, jag blev inte nöjd utan tyckte det såg helfel ut och skulle jag få betalt eller blev jag lurad – hur skulle det gå? Nå väl kudden blev klar, jag monterade juteväven på baksidan och faktiskt den blev snygg – skickar tillbaka den till leverantören och får betalt. Jippi! Så nu sitter jag och är igång med projekt två vilket är ett jättebroderi som för mig är något nytt – att brodera på juteväv med silkegarn. Lite stelt och garnet är väldigt glatt och tunt som en sytråd. Paisleymönstrat och det blir snyggt men ett jättearbete så jag är inte sysslolös.

kudde

Vad säger ni om Snipp och Snoppsången som har blivit barnförbjuden. Visst är lite knasigt och löjligt. Man kan helt klart ställa det i perspektiv vilket århundrade lever vi i och vad ska vi säga till våra barn då. Mammas och pappas kissare, blomma, musslan och varför är det sånt tabu kring kvinnors könsorgan kan man undra. Jag tycker denna lilla vissnutt är fantastisk och lite rolig.

snurrig

Dagen har varit upp och ned helt och hållet. Efter dotterns besked angående arbete, besök hos nya arbetsgivare, ersättningsnivåer, helt enkelt arbetsmarknadspolitik som inte fungerar så blir man som mor frustrerad fast man har stora vuxna barn.

båtar

Det är ju helt tokigt att erhålla en praktikplats, bli upplärd på flera ställen, sen får man arbete i tre veckor och får då arbeta mer än heltid. Sen kommer det ett nytt år och nya pengar men inget mer jobb. Den stora arbetsplatsen ska istället ta in nya praktikanter och lära upp dem, som de säger ”de måste ju ge andra en chans”. Men det är ju jättebra, en ungdom tjänar ungefär 120 kr/timmen vilket ger på en heltid med obekväm arbetstid ungefär 20 000 kr/mån vilket i sin tur gör att praktikplatsen varje månad tjänar 60 000 kr/mån på sina praktikanter och sen är det Hej då efter några månader och in med nya ungdomar. Antingen skiter man i allt eller också tappar man självkänslan helt.

skogsvägen hemma

Jag tycker det är stor skam och jag blir både ledsen och upprörd över detta eländiga system som inte leder till något annat än ett moment 22.

Vad som är dagens glädjehöjare är att faktiskt Arbetsförmedlingen kan tänka sig att ställa upp med utbildning och betala denna då dottern har önskemål om att utbilda sig i ett bristyrke. Men det är bara tänka sig de har ju inte lovat.

Nu har mörkret sänkt sig utanför fönstret igen – men faktiskt så är det en liten glädjehöjare att märka att det är ljusare ute på eftermiddagen även om det som idag är en väldigt mulen dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: