Rensa ut och rensa bort

Det är redan onsdag och mitt i veckan, lillelördag och allt det där – hade det varit för 25 år sedan hade jag förmodligen varit nyduschad, ombytt, sminkad och på gång ut till någon pub eller krog, för det var så det såg ut då. Ibland förstår jag inte riktigt hur jag orkade eller hur kul det kunde det egentligen vara? Utegången i stadens nattliv var onsdag, fredag, lördag och söndag – jodå krogen hade öppet på söndagen med dessutom extra bra priser. Resten av veckan då? Den som hade bil körde och då for vi till Malibu i Skara för där var det öppet alla dagar i veckan dessutom bra artistuppträdanden.

påfågel

Om man skulle summera kontot för utegång med inträde, kläder, skor, drinkar, öl, mat och annat så skulle man helt klart bli mörkrädd – men pengar kommer och pengar försvinner helt klart och visst var det skoj – då åtminstone. Med Bogrens som hade VIP-kort där det stod ”kortet gäller tills det inte gäller längre” med det på fickan kom man in gratis och gick före i kön – väldigt bra att ha!

IMG_3876

Kontrasten kommer vi till nu i dag när jag skriver det här då jag trippande i morse tog mig ut med hundarna för att gå med dem på kissrunda vid halvåttatiden. Hade någon varit ute och spolat moder natur i is inatt – ja jag tror faktiskt det. Jag hade vinterskor på fötterna, hundarna körde med dubbat – ni vet klorna ut lite som katter eftersom de for omkring som andra trasor på isen de också, tanken for vilt genom huvudet att jag kanske skulle snöra på mig skridskorna som hänger nere i källaren för det hade helt klart gått bra, eller kanske titta mig runt om det stod en spark parkerad så kunde jag lånat den.

björkar

Tiden har gått och nu så här åtskilliga timmar senare mer än ett halvt dygn senare så börjar lätta flingor falla ute ovanpå snön och ingen sand eller grus har kommunen varit ute med. Så nästa kissetur med Fanny och Myran blir med heldubbat under fötterna och blinklyse på för att synas.

tåtorp

När jag som barn bodde på landet så minns jag vintrarna som isiga, mycket snö och fint väder – men jag antar det är en illusion och en dröm om den perfekta uppväxten. Naturligtvis var det vintrar som är som det är nu också men nog hade vi snö alltid och jag minns alla dessa gånger då snön hade tyngt ner elledningarna så vi inte hade någon ström. Ingen el, ingen värme och ingen mat. Vedspisen åkte ut i början av 70-talet när det skulle in nymodigheter så då fick man helt sonika gå ner till grannen som hade gård av modell äldre och låna deras vedspis och värma sig.

001

Allra längst in i skogen bodde en dam som fick åka 3 km för att hämta sin post och vintertid var det spark som gällde minns jag – så nog måste det varit kallare förr. Men jag hade då precis fått min första riktiga cykel, ett rött supersnyggt raceråk som var min käraste ägodel som varje kväll skulle lutas mot trappen där vi hade ingången till huset. Den äldre damen kommer i lite sakta mak farande på sin spark mot postlådorna, men då dyker fröken Karlsson upp på röda faran mitt på isgatan och gör bredsladd framför henne och visar att det är minsann så här hon ska göra. Denna historia berättas än i dag hemmavid – jag kan inte minnas det men det är ju roligt att minnet av både mig och henne lever kvar.

004

Kameran – min fina Canon ligger och vilar sig stilla i skåpet här hemma, inga bilder idag heller – det är tur att man har ett litet bibliotek att titta tillbaka på och välja bland. Men jag hoppas det går mot bättre tider framförallt ljusare och lite grönare.

vägen mot sjön

Jag har röjt och rensat ut bland allt skräp eller jag trodde väl inte jag hade så mycket skräp i min stora garderob. Jag tror ju helt klart att det är någon där om nätterna och stoppar in saker, stökar om, lägger dit och drar ifrån garnnystan. Men efter jag var klar och efter att jag kritiskt gått igenom vad jag ska ha kvar  blev det helt plötsligt så mycket plats att jag kan gå in i min klädkammare och ta ett helt steg i vardera riktningen. Nu återstår bara bilfärd till soptippen med skräpet som är sorterat eller som kanske hantverkarna sade som var här i somras ”släng skiten i brännbart – allt brinner bara det blir tillräckligt varmt”. Men ni som nu bor i Skövde vet ju att mannen med ”skägg” på vår soptipp går strängt och vakar över sin tipp så här gäller att sortera ordentligt även om det ligger i svarta sopsäckar. Väntar dock på sandandet från kommunen så jag får vara med skräp några dagar till.

droppe

Så kommer min dagliga reflektion jag brukar ju ha med en eller annan sådan i mina bloggar, dagens handlar om livet i det stora och lilla. Jag vet att man inte behöver förstå allting men ändå undrar jag och funderar över mycket, kanske försöker jag lösa livsgåtan, livspusslet eller vad det kan kallas. Jag är helt klart en tänkare lite av en filosof. Undringen idag sträcker sig till alla människor där ute som jäktar omkring med jobb, relation, härjande hit och dit, sura/tvära, resor (för att rekreera sig – återvänder som mindre ras), jakten på det de inte själva vet. Vad är det ni jagar – hallå?

vågor

När jag vaknar på morgonen vickar jag lite på mina tår, konstaterar att hmm Karlsson lever idag också och att det verkar vara en dag som är ganska fri från krämpor och annat elände så upp nu och gå en stilla morgonpromenad med hundarna. Helt enkelt får dagen visa mig vägen inte någon agenda som ska följas och som på något vis ska visas upp för resten av grannarna, släkten och övrigt folk- någon slags ”Look what I have done” se på oss vi har allt det där som man ”måste” ha. Men det finns inget måste – det är bara två saker vi kan säga om livet egentligen vi föds och vi dör men på vilket sätt vet vi inte – transportsträckan där emellan får vi förvalta själva. En del gör det tycker jag på ett ypperligt sätt andra på ett mindre bra – alla är olika helt klart.

stök

Med en kopp glödande kaffe och en liten bit mörk choklad sitter jag här nu och funderar på vart mitt broderi ska ta mig ikväll – ja in i jutevävens förlovade land med olika rosa färger och halva korsstygn. Att så lite kunde vara så svårt eller lite och lite det är 6 A4-sidor med mönster som ska broderas. Baggis för mig som är så bra – ha ha jo men visst, plocka upp och gör rätt finns det något som heter också – men just nu är det rätt.

korn

Ha en god kväll där ute och krama om varandra. Sitt still en stund, ta något gott i glaset, glöm era måsten och låt er bara vara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: