Kategori pauvres honteux

När jag sätter mig här idag för att blogga är det lite av ett vinterland utanför mitt fönster, lite lagom med snö har lagt sig och det har blivit väldigt rent och fint ute. Fotografiskt sett är det lite av ett sagolandskap och jag ska försöka hinna ge mig ut och fånga några bilder.

grannen

Min kamera, en Canon EOS 700D – ja det är väl så den heter är en kär kompis men när jag nu skulle köpa ett polariseringsfilter till denna kamera stöter jag genast på patrull – vilken millimeter ska man köpa och hur mycket ska man betala, råden är många kan jag lova. Kanske finns bästa rådet i fotoaffären och sen får man helt enkelt gå hem och se över sin ekonomi och vad har jag råd med, begagnat räcker gott och väl till mig.

frågetecken

Igår scrollade jag igenom lite annonser på Facebook för att se vart min sängannons hade hamnat och för att ge den en puff  då fick jag syn på en annons där en kille sökte en stereo. Just en sådan som jag har nere i min källare – eller hade ska jag säga. Svarade på hans annons att om han inte hade fått tag i någon så har jag en – vips hade jag svar från en annan kille som ville köpa om den inte var såld. Där blev det en deal med en gång. Han blev nöjd och jag blev nöjd, en pryl mindre i förrådet.

stubben

Så idag blev det att lägga ut ytterligare en annons på mina två balklänningar som jag kan känna bara hänger och tar plats. De är alldeles för fina för att skänka, jag kan inte ha dem längre så min tanke var att jag kan få några kronor för dem samtidigt som de går att använda till bal, maskerad eller tillverka något helt annat av tyget – lite helt enkelt att de får lite nytt liv hos någon annan.

1472817_10151866800383668_720945028_n 1512355_10151866800373668_1504317269_n

I söndags var jag för första gången vid Ore backar – detta vackra ställe på jorden. Så igår blev jag helt enkelt tvungen att sätta mig och titta en stund på Arn för att se det på film och hur backarna ser ut om våren/sommaren och förstår då att man fastnade för detta ställe när man skulle göra filmen. Nog för att det går kreatur här på sommaren, nog för att jag har koskräck, jag kommer göra som min kära vän Charlotte ha en vandringsstav i handen och hytta åt dem, jag  kommer helt enkelt att återvända för att vandra längs gamla ekar och en bit ovanför Hornborgasjöns stränder.

bänk2

Jag har ju kommit så långt i tanken och även lite i handling att jag behöver ny säng. Det är inte klokt vad åren går. Började räkna på när jag flyttade in i min binge egentligen – då blir man mörkrädd….det var 1988 så snart 30 år alltså. Är det dags att byta slaf då? Jo det är det men med en ekonomi som är skral så är en säng en stor investering men viktig. Fick då en genial idé att göra fondansökan, har gjort detta för några år sedan och visste ju innan jag gav mig in på det att det är mycket jobb. Inkomster, hyreskontrakt, skattsedel och mycket annat ska med samt min egen sjukdomshistoria och motivering till varför jag ska ha nu då just en säng!

60-tal

När jag sitter och letar fonder bland Länsstyrelsens lista så hittar jag en massa knasiga och specifika fonder med i princip hur mycket pengar i som helst. Men jag hittar också ett nytt ord för mig ”pauvres honteux”. Blev ju nyfiken på det här ordet – kanske ni franskbevandrade människor känner igen det, men jag tror det är ett väldigt gammalt ord. Vad jag hittade på Wikipedia var att det betydde att dessa fonder var till för kvinnor som hade haft det lite bättre ekonomiskt  men kommit att få det lite sämre, blivit sjuka eller liknande.

vår jg

Jag skickade ett meddelande till min leverantör av handarbete för en tid sedan och undrade om det var bråttom med det jag broderade. Jag har inte fått något svar – förrän i morse. Stackars mig säger jag, jo då hon hade tänkt sig ta med sig denna megakudde med så mycket på till London den 6 februari, så nu kommer jag vara sysselsatt kan jag säga för detta ska klaras.

påfågel

Lämnar er här för att sätta mig med nål och tråd resten av kvällen, med ett kort avbrott för rastning av hundar i den vita fluffen utanför dörren. Krama nu varandra ordentligt på kramens dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: