Jag har flyttat tillbaka

Visst är det en härlig känsla som infinner sig när man känner sig så där hemtam igen – det gör jag nu. Jag har bestämt mig och flyttat tillbaka hit på WordPress och lämnat min egen hemsida. Efter mycket om och men, funderande och på hur strukturen skulle bli – ja då kändes det bättre här, fick liksom ingen ordning på den andra.

backsippor

Vad har hänt sen sist jag besökte mitt hem – det är 4 månader sen, livet har rullat på och jag säger väl som alla andra vart tog tiden vägen.

Sitter men en kopp kaffe nu, filosoferar lite över livet så här mellan hägg och syren. Igår var det student för många och deras liv börjar på riktigt kanske först efter helgen. Kan minnas hur lyckan var då man själv tog studenten och styrde kosan mot storstaden senare samma höst för att börja studera. Jo då jag läste på Universitetet i 2 dagar – sen ringde jag hem och ville bli hämtad. Jag tror nog aldrig jag har känt mig så ”lost” i hela mitt liv. Hur som helst väl hemma hade jag arbete med en gång och allt löste sig på bästa sätt. Men man kan undra hur det hade blivit om jag stannat kvar, fortsatt på det tåg jag hoppat på, det  får jag aldrig svar på och det kan jag leva med.

IMG_5239

Min lilltjej Fanny har växt till sig – min sheltie och har blivit 8,5 månad. Stora tjejen, vart tog valptiden vägen – kan säga att den gick fort. Kvar finns minnen i form av foton och lite sönderbitna saker. Kvar finns den stora korgen med leksaker där allt inte är lika roligt längre. Men det är en fröjd att se henne bära på bollen med några matkorn i……stolt som en tupp. Att få glädjen att uppfostra en valp och lära henne de små tecknen som gör att hon förstår mig är skoj, att arbeta med Fanny ger energi i positiv mening. Myran är lite avundsjukt med på sin kant och det gäller ju att inte glömma bort henne. Hon har istället börjat med en ny sak – demonstrativt lägga sig i mitt knä, ”nu var jag här först”.

fanny filosof1

Flaggdag och Nationaldag och 6:e juni. Är det något som ni där ute firar? I år på en vanlig lördag, kanske hade det blivit lite mer svosch i det hela om det hade varit en vanlig veckodag och en extradag ledigt. Vad innebär det att vara svensk? Allt från jordgubbar till Volvo och så allt däremellan skulle jag vilja säga, om detta har vi nog olika värderingar, tankar och resonemang så här blir ingen fördjupning men kanske kan jag få era hjärnor att börja tänka vad det är som ni uppskattar med just det svenska!

maskrosor

Semester, semestertider, midsommar närmar sig och för mig blir min semester en liten tripp till vår framsida i några dagar i slutet av nästa vecka – en härlig avkoppling bland klippor och hav tillsammans med bästa väninnan. Midsommar är något jag inte brukar fira mer än äta lite sill, färskpotatis och jordgubbar förstås. Annat var det förr i ungdomens dagar då var det party party…..den tiden har fladdrat förbi så nu tar jag det lite mer piano – känner inte riktigt behovet.

hornborga

Det är märkligt på landsbygden att då man är ute och åker hälsar alla på alla, men vad som är ännu mer märkligt är att alla ser allt. Lite som grannsamverkan i stan fast med motsatt verkan. Det blir så mycket nyfikenhet och sånt gillar jag inte. Fast nyfikenhet ligger nog i människans natur även om den nyfikenheten jag syftar på är mer åt hyenornas håll.

körsbär

Min nyfikenhet ligger mer på livet fortfarande fast man börjar närma sig halvtid, det finns så mycket spännande där ute att upptäcka, spännande personer, äventyr och glädje. Att få glädjen att vakna upp varje morgon – någorlunda frisk, spreta och vicka lite på tårna, sträcka på sig och sen efter en stund stiga upp är en form av nyfikenhet. Att vilja komma vidare, trots många motgångar – kommer man aldrig ur en uppförsbacke genom att bromsa sig ur den utan det gäller att gasa lite lagom. Cyklar man kanske det gäller att kliva av i halva backen och gå uppför men man kommer nog upp. Ni förstår säkert vad jag menar.

folka

Hoppas på en fin kväll för just nu öser det ner utanför rutorna. Tänker mig en tur ut med kameran i vår härliga natur som är som allra vackrast nu – det är lite märkligt att vitsipporna blommar fortfarande samtidigt som midsommarblomstren har slagit ut. Ur led är tiden – men i vilket fall som helst kan jag rapportera in att kantarellerna håller tidtabellen och de första små såg jag igår. Täckte lite varsamt över några löv för att om natten blir kall har de i alla fall en liten mössa på huvudet.

stigarna

Händer i mina händer nu för tiden då? Mycket där med. Jag har på gång ett sommarlinne i ett helt underbart garn, en klänning som stickas i en massa färger och mönster men som är helt underbar (bild här), lite annat småplock – jag förstår inte att det ska vara så svårt att hålla sig till en grej och göra färdigt den. Har åtminstone gjort en cirkelkofta som blev urläcker i ett underbart alpackagarn – men den blev inte riktigt mig. Så om intresse finns för en härlig och snygg kofta som sticker ut lite så har jag en till salu!

crazykjole

Känns som en nybörjarblogg fast jag har skrivit länge – håll tillgodo här för idag. Jag lovar få snurr på mitt skrivande och jag hoppas ni vill följa mig. Sist men inte minst skjut inte på det du tänkte göra tills imorron för då kan det vara för sent!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: